torsdag 9 augusti 2012

Grönt


Allt är väldigt grönt och samtidigt som det är skönt kan jag sakna färgerna. Jag brukar gilla augusti just för att färgerna bleknar lite och trädgården blir lite mildare. I år tycker jag dock att det aldrig har varit den där färgexplosionen i juni-juli och därför känns det nästan lite vemodigt.

Sommaren 2012 kan väl mest sammanfattas som en väntan på något. Att värmen skulle komma, att det skulle sluta blåsa, börja regna, sluta regna... I går eldade jag i kaminen för att slippa frysa. Det ska man inte behöva i augusti! Hösten kryper onekligen närmare och jag gillar hösten men för att njuta av hösten vill jag först ha haft en riktig sommar...

Jag tror dock att det finns positiva sidoeffekter av en vädermässigt dålig sommar. Den blir ganska stressfri. Ingen stress till stranden och alla utflykter man vill/ska göra vid fint väder. Det är mer okej att bara vara hemma och göra ingenting, vilket jag tror att både huvudet och kroppen behöver ibland. Missförstå mig rätt - jag gillar stranden och utflykter men när det nu är som det är så vill jag hitta det positiva i det.

12 kommentarer:

 1. Visst har det varit en underlig sommar! Jag har inte gjort mycket av det jag brukar göra. Känns som om sommaren försvann innan den började. Nåja, det kommer nya somrar!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Ja det är bäst att gilla läget, en och annan fin dag har vi haft men ingen riktig värmebölja tyvärr. Alltid bra att ta det lugnt. De flesta rosorna har varit förvånansvärt fina men med en blomning två veckor senare än normalt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det ser verkligen härligt ut!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Din trädgård ser såååå härlig och vacker ut! Det har faktiskt varit en lite annorlunda sommar än vanligt i år, nu kom jag att tänka på att vi inte badat en enda gång ens, märkligt! Är rätt benägen att stämma in i låten: Sommaren är kort, det mesta regnar bort...... Vi får hoppas på en fin sensommar och höst!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag är väldigt glad över att vi har varit några veckor utomlands och fått sol och värme. Annars hade hösten och vintern blivit lååång och seg. Men jag tycker du har helt rätt i att sommaren varit mer stressfri i och med vädret.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Ja, trädgården verkar i alla fall ha gillat den här sommaren! Men vi här nere har nog inte fått så mycket regn som norrut, så en hel del vattning har det blivit ändå...
  Och din trädgård ser som vanligt så fräsch och prunkande ut!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Jag tror att jag förstår precis hur du menar med strandstress mm. Känner det samma. Jag har försökt att inte bry mig om vilket väder det är eller inte. Det är ändå sådant jag absolut inte kan påverka. Jag försöker hitta det positiva med varje vädersort.

  Nu väntar Maxi på mig och jag passar samtidigt på att övningsköra med Oscar.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Huvudet på spiken - sommaren har varit en väntan som du skriver... just så. Lite tråkigt att man inte kan ta det som det är, jag blir lite sur på mig själv faktiskt för detta.

  Så frodigt och fint du har det! Underbart med eller utan färger.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Kul att du bloggar igen!! Härligt att se.

  SvaraRadera
 10. Ja denna sommaren har varit konstig, man hoppades att den skulle bli så där ljuvlig som bara somrar kan bli men ack de blev de inte (kan ju även bero på att jag inte känt mig riktigt kry) men man får väl alltid försöka göra det bästa av saken Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Det du skriver kunde jag inte formulerat så bra, för det är PRECIS så jag känner om alltihopa! Jag är ju höstmänniska (och vinter också) men jag har upptäckt i år att det gäller om vi haft riktigt sommar först.....samtidigt som det är väldigt vilsamt att inte behöva göra allt som man gör i vanliga fall OCH dra till vatten osv....Precis mitt i prick!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Hur har det förresten gått med plommonträdet (för det var väl plommon som var skadat i vårvintras)?
  Agneta igen

  SvaraRadera