tisdag 1 maj 2012

Sommar för en dag!

Vilket fantastiskt väder vi har haft i dag! Över 20 grader och det blev genast en sommarkänsla. Växterna skjuter i väg i raketfart och vattenslangen fick plockas fram till det nyplanterade. Dottern var väldigt nöjd med att fylla år just i dag - ledig och sommar!


Visst ska allt växa mycket mer men nu händer det ändå lite i rabatterna. Mina gardiner på uteplatsen har äntligen kommit upp för i år och gör det genast mer ombonat. Ser ni den böljande rosenhäcken i mitten till höger? Nej, det gör ni så klart inte! Men den är i alla fall planterad i kanten av ängen mot uppfarten. Det är Stanwell perpetual som jag hoppas ska bli toppen där. I varje gamalt äppelträd som precis skymtar fram i kanterna ska en Paul´s himalayan musk svinga sig upp.Magnolia, tulpaner och kurilerkörsbär blommar på. Dottern, V,  har fått en egen odlingslåda av överblivet virke. Den står bredvid sandlådan så klart. Det är viktigt att ha en egen låda! Den pryds av familjens handavtryck, V:s idé så klart. Smultron, jordgubbar, en ros, morötter och en klätterväxt har V bestämt ska få bo i lådan.

Hoppas veckan fortsätter lika fint som i dag. Snart är det ju helg igen...

9 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med det underbara vädret! Man riktigt känner hur solen har tagit och musklerna har fått jobbat :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Ja idag har det verkligen varit sommarvärme ute :) Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Först regn förra veckan, sedan sol och värme på det. Klart att växterna sätter fart och växer. Här kan jag nästan se hur pionerna skjuter upp någon centimeter ur jorden för varje timme som går. Nja, det var kanske att ta i, men fort går det.

  Ha en fin kort-vecka. Kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Underbart väder här också! har jobbat i en av döttrarnas trädgård idag, så nu är man härligt trött i kroppen!
  Som vanligt jättefint i din trädgård!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Oj, vad fint du har det i trädgården nu! Skall bli spännande att se hur det ser ut till sommaren sen.

  SvaraRadera
 6. Grattis till dottern! Vad underbart väder, så njutfullt. Vilken fin planteringslåda, roligt med handavtrycken. Vad underbart men en kommande böljande rosenhäck.
  Ha en fin dag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Och det är fint här idag också! Helt makalöst underbart och det är som om det exploderat med bravur ute! Nu gäller det att njuta, titta och minnas....
  Det är så fint i din trädgård och finare kommer det att bli när rosorna tar fart.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Vilken vårfin trädgård, med blom och allt!

  SvaraRadera
 9. Grattis i efterskott till dottern. Underbar dag för henne!

  SOlen skiner här idag också men det ska tydligen vända till helgen. Synd.

  Kram

  SvaraRadera