söndag 18 september 2011

Söndagsblandat...

 

Ännu har inte allt givit upp i trädgården. En hel del rosor blommar och har även mycket knoppar. Min chilli i kruka lyser upp på altanen med alla röda frukter. I rosenburen växer Lykkefund så det knakar! Otroligt starkväxande och pefekt att ha i en bur!

Roligt att höra om era städplaner. Känns som vi gör lite olika, precis som med det mesta i livet. Jag vill oftast låta bli att höststäda så mycket, men så kommer min mer ordningssamma sida fram som inte riktigt kan låta bli, för det ser ju lite skräpigt ut...


Rosen på bilden i förra inlägget heter Eden Rose men går också under namnet Pierre de Ronsard. Fantastiskt fin i alla stadier. Min är inhandlad på Flora Linnea i Helsingborg.Jag älskar mina barn och självklart är det också deras trädgård men det finns en njutning i att plocka bort studsmattan! Äntligen får jag, åtminstone en gång, klippa gräset utan att släpa runt på den stora kolossen!Håll med om att den inte riktigt smälter in i miljön! Ful är vad den är, även om den inte är lika iögonfallande sedan de knallblå skydden gick sönder... 

11 kommentarer:

 1. Din bur är ju jättefräck, har ni gjort den själv eller köpt den?
  Undrar också vad för en brokbladig växt som växer framför dina vita prästkragar? jag gillar allt som är brokbladigt.
  Ha en trevlig söndag kväll/Mia

  SvaraRadera
 2. De är inte vackra men barnen har ju så roligt på dem//Britt

  SvaraRadera
 3. Vilket fint collage! Eden rose är såå romantisk och söt, jag har den inte ännu. Haha, studsmattor är verkligen anskrämligt fula! Vi har ju som sagt vår ute året om, och jag har försökt dölja den med en rosenhäck...det går väl sådär...:). Men W är 10 år nu, så om 2-3 år är den väl inte intressant längre;)). Oj, vad mycket ny planteringsyta man får sedan!!
  Jättefint har du det hos dig, kul med översiktsbilden från ovan!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Smart att ha Lykkefund i bur, de där honungsrosorna tar lätt över stora områden!
  Studsmattor är inte dekorativa men lyckligtvis är det ju ett övergående "problem"... /Katarina

  SvaraRadera
 5. Studsmattor är sannerligen ingen vacker dekoration, som tur är så är mina barn för stora för att intressera sig för en sådan. Vilken häftig rosenbur du har till Lykkefund, helt perfekt och mycket vackert! Eden Rose är så ljuvlig, tyvärr tror jag den är lite för klen för min zon!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Eden Rose var det, tack, den är så vacker! Nog är det finare utan studsmattan, men barnen ska ju ha sitt... när mina barn var små var det fotboll som gällde, då var trädgården en enda stor gräsplan... som jag nu sakta men säkert planterar igen :) Din trädgård ser så fin ut! Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Nej, det är väl synd att säga att en studsmatta smälter in i en trädgård. Våra barn har aldrig haft någon men så var de också nästan för stora för att ha en när de kom så det blev aldrig någon större diskussion om det. Skönt!

  Jättefin ros!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Det är ju fantastiskt vad Lykkefund har vuxit! Ser fram att se foto på den när den blommar nästa år.
  Vad är det för brokbladig växt sidan om prästkragen? Letar brokbladiga växter till min torra skuggrabatt...
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 9. Studsmattor är sannerligen inte så snygga, men verkar vara ett måste i de flesta barnfamiljers trädgårdar. Förstår om du njuter lite av att plocka ner den.

  Ha en fin vecka. Kram!

  SvaraRadera
 10. Studsmattor kan vara jobbiga även om man inte har dom i sin egen trädgård! Våra grannar har en, och när deras barn hoppar på den, så skriker dom oavbrutet till varandra...
  Och dom barnen är små, så det dröjer länge tills den tas bort!
  Söndagskram, Monica

  SvaraRadera
 11. Håller med dig helt och fullt... Tyvärr har jag inte fååt uppleva nöjet att slippa den än i år. Den blå remsan är som tur är borta hos oss också:-)

  SvaraRadera