fredag 19 augusti 2011

Vilken otur...

...det blir nog en liten ny rabatt trots allt. Verkligen otur för mig som har nyrabattförbud...

Okej, så här är det. Jag gillar rabatter. Min man gillar gräsmatta. Någonstans måste man kompromissa. Min man gick med på att göra äng av en del av gräsmattan. Vi provade genom att bara låta gräset växa. Jag vet att det inte fungerar så att anlägga en äng, men vi ville prova och bara se hur det kändes med lite mer vildvuxet. Äng blir bra kom vi fram till.

Eftersom jag gillar att göra saker lite mer ordentligt tog jag nu tag i ängprojektet och grävde bort allt gräs. Ska sedan blanda upp med singel och få till min äng. Samtidigt upptäckte jag också en möjlighet! Ängen kan ju liksom ramas in lite av en rabatt på ena kanten! Toppen, det betyder att jag får en ny liten rabatt. Lycka!

Här syns slänten under äppelträden som vi vill ha som äng. Här ser man i bortre delen hur jag har börjat gräva. Just nu är faktiskt allt bortgrävt men det ösregnar ute så det blir ingen bild på det i dag.Ganska mycket att gräva...Så här såg det ut tidigare i somras och då var det riktigt fint när gräset precis gått i frö. Sedan blev gräset för tjockt, det ruttnade nästan längst ner och sniglarna hittade sin fritidsgård att hänga på...

11 kommentarer:

 1. Men som det kan bli, en ny rabatt i alla fall.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hur det kan råka sig :) härligt//Britt

  SvaraRadera
 3. :-) Min man älskar också gräs, som i gräsmatta! Det kommer bli toppen!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 4. Det blir säkerligen mycket bra det där!
  Smart att ha ängen på en kulle, det är ändå rätt svårt att klippa gräset där. =) Och så vackert sen!
  /Caroline

  SvaraRadera
 5. Så det kan bli!Fniss
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 6. Titta, titta, du har redan nya projekt att visa! Tänk, så trist det hade varit, om du inte hade dina bloggvänner att visa det för...
  Det kommer naturligtvis att bli en jättefin äng! Du lyckas ju så bra med allt i din trädgård!
  Helgkram, Monica

  SvaraRadera
 7. Otur! Vilken otur du har! Och vi som läser bloggen också....jag skojar alltså. Det är ju precis tvärsom nu får vi se både en ny rabatt och en ny äng! Hurra!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att jag hittade din blogg! Jättefina bilder från er fina trädgård. Jag blir inspirerad! Lycka till med ängen och den nya rabatten, kram Lotta :)

  SvaraRadera
 9. :) tror vi är många som har problemet att den andra hälften vill ha gräsmatta medans vi vill ha rabatter :) vad kul med en liten äng + rabatt :) vänter på att få se hur det blir Kram Suss

  SvaraRadera
 10. Jamen rabatter är väl mycket bättre än gräs?! Hos oss tycker maken att det är bra att gräset försvinner, då slipper han klippa det:)
  Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 11. Ängen ser böljande o fin ut.. eller gjorde visst ser jag. Ja projekt blir det fler o fler o ibland blir det sånt som inte var tänkt.. men tänk så fint det kommer o bli.. lycka till.. =)

  SvaraRadera