söndag 28 augusti 2011

Entrén

Sommarblommorna i krukorna har fått flytta till komposttunnan och ersatts av något lite mer höstigt. Jag brukar ha "tråkig" ljung på vintern, mest för att det är enkelt, men det känns alldeles för tidigt för ljung i augusti! Nu blev det i stället två rödbladiga alunrot och två silverek, allt för 108 kr!

I dag vräker regnet ner! Hoppas att inte hela min nysådda äng flyter bort, kan ju bli så i en slänt... Snart ny jobbvecka och ett steg närmare hösten när vi går in i september!

14 kommentarer:

 1. Så fint! Jag avundas dig som kan få till en fin entré kan du tro. Min trappa är för smal och nedanför/sidan om finns inte heller utrymme för några krukor. Som om inte det räckte så kan jag inte ens hänga en snygg Eldgarden-krans på dörren för där sitter ett stort fönster =(

  Den gångna veckan har folk köpt kransar hos mig som galna =) Det gillas!!! Snygg tatt fylla den med kottar, den idén får jag kanske låna till butiken =)
  Ha en fin söndag / Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Vilken fin och välkomnande entré du har! Här har jag istället just packat ner mina fina stenar som brukar ligga på trappan och ställt undan mina krukor för att göra plats för byggnadsställningar. Suck, det ser ju för trist ut. Men får se fram emot vårlökar på den helt nya trappan sen! :)

  Ha en skön dag! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det känns för tidigt med ljung. Tur att det finns så fina alternativ. Det blev ju så snyggt där på din trappa. Själv valde jag astrar och cyklamen till min förstukvist.

  Kram!

  PS. Håller tummarna för att din äng inte flyter bort.

  SvaraRadera
 4. Kul att höstpynta men än vägrar jag lite lätt.....hoppas fortfarande på en liten sväng av sommar till.
  Ängen kommer att bli jättefin och jag hoppas också att den inte regnar bort, jag tror inte den gör det.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Vilka snygga krukor! Blev så fint på trappan. Jag gillar verkligen alunrotar, och speciellt de rödbladiga. Vart hittade du s¨å billiga växter??

  Kram, E

  SvaraRadera
 6. Jeg kom lige forbi din blog.
  Gode billeder.
  Hvor ser det godt ud med krukkerne på din trappe.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 7. Här har också inhandlats lite nya växter till krukorna. Det blev ljung (inte den helt vanliga utan en mer vit), aster, njurvinda och kål.

  Hoppas jorden håller sig på plats.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Snyggt och prydligt på trappan! Här har jag fortfarande pelargoner och petunior i utekrukan på framsidan, men dom börjar se taniga ut...
  Håller tummarna för ängssluttningen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Vilken stilfull och snygg entré du har. Var hittar man den läckra kransen någonstans?

  Ha en skön dag!
  Jessica

  SvaraRadera
 10. Så fint det blev på trappan, alunrot är så dekorativa med sin vackra färg! Dessutom är krukorna urläckra, supersnyggt! Vill inte riktigt tänka på hösten än, men tyvärr är det nog dags snart:) Ska bli spännande att se din äng nästa sommar, blir säkert jättefint!
  Ha en fin söndagkväll!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 11. Snyggt! Alunrot är verkligen en härlig växt som jag har fått upp ögonen för den här sommaren.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 12. Tack för kommentaren på min blogg! Roligt att du hittade dit och så kunde ju jag hitta till din! Så vackert du pyntat din trappa! Jag önskar dig lycka till med din äng, jag tänker följa utvecklingen! Ser att du bor i Laholm. Mitt 'sommarviste' är i Gullbranna utanför Eldsberga, vi har vår husvagn uppställd där under sommarhalvåret. Så Laholm besöker jag några gånger per år.
  Ha det gott!
  Kram Christina

  SvaraRadera
 13. Vilken trevlig entré, och så fint det kommer att bli med en blomsteräng i slänten:)
  Kram

  SvaraRadera
 14. Jo nog är det höstigt ute i dag regnar det så det vräker ner men jag skall och jobba så det kan gärna regna idag//Britt

  SvaraRadera