söndag 29 juli 2018

Äntligen!

Tadaa!
 
Nytt uterum ganska klart! Äntligen kommer vi slippa regn och blåst och det ska bli såå skönt! Vi har nog egentligen haft en önskan om helt inglasat uterum i många år men det ska finnas både tid, ork och pengar för att genomföra ett sådant projekt. Men nu blev det i alla fall och det känns fantastiskt.
 
 
 
 Det ska upp räcken eftersom det är rätt högt upp i luften, elen ska fixas och lite annat smått och gott men det känns ändå väldigt klart.
 
 
 
Det har inte varit helt självklart hur man skulle få till allting och vi har gjort det själva. Det har varit galet varmt att jobba med det här projektet denna sommaren! Vi har inte precis behövt skydda oss mot något regn...
 
 
Den där gulaktiga, sträva växtligheten går knappt att kalla gräsmatta längre. Det känns overkligt att den ska bli grön igen med tiden.
 
Uterummet kommer från Willab och närheten till deras butik och showroom i Båstad med duktiga säljare har varit mycket värt. Vi valde dörrar som var 220 cm i ställer för standard 200 för att få till extra rymd och det ångrar vi verkligen inte. Att rummet skulle byggas några meter upp i luften har inte precis förenklat projektet men allt går! Jag är tacksam för en händig make.
 
 
 
Detta var för en månad sedan. En skranglig, provisorisk ram för att ta ut de exakta måtten. Petigt noga med måtten för att få allt rätt till slut. Puh!
 
 

 
 Mitten av juni 2018. Vår gamla uteplats. Mindre, superblåsig för det mesta men med en härlig utsikt över parken som vi har kunnat behålla. Här ser uteplatsen extra tråkig ut eftersom murgrönan är borttagen och klätterrosen nedklippt. Bilden nedan ger lite mer rättvisa till hur det faktisk har sett ut.
 
  Nu ska det väljas möbler, matta och annat pyssel men det får ta sin tid. Lite semester utan byggande känns välbehövligt just nu.
 
 
 
 
 

2016 - lummigt! Med grön gräsmatta!
 
Det ser ut att bli runt 30 grader några dagar till men sedan blir det lite svalare om man nu kan tro på den prognosen. Som alla andra vill jag ha regn! Så nu håller jag tummarna för det helt enkelt.

2 kommentarer:

 1. Oj, så fint det blev, ni har verkligen varit duktiga! Och i detta väder...
  När jag läste titeln på ditt inlägg, trodde jag att ni också fått regn, det har tydligen ganska många fått nu, men inte vi här nere.
  Vilket härligt inglasat uterum ni har fått, det kommer ni att kunna utnyttja långt in på hösten! och så är det perfekt att förvara känsliga växter i över vintern!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera