tisdag 24 juli 2018

Dahlior

Älskar belöningen man får efter vårens pysslande med knölarna. Förstår inte hur man inte kan tycka om dahlior. Nu har jag valt sorter som är stora och fluffiga och tar stor plats men det finns ju alla varianter och färger. De flesta är förkultiverade men inte alla och för att göra det enkelt är det bara att gräva upp dem på hösten, förvara dem frostfritt men inte för varmt och sedan bara knöla ner dem ute i maj igen - busenkelt! Mina knölar ligger bara precis som de är, med lite jord kvar runt sig.
 
Det är tacksamma skönheter att plocka in i en vas och det förhöjer vilken bukett som helst med bara en stor blomma. Nu är det tid att njuta helt enkelt!
 
 
 


 


 

 


 
 

  
 Annars då? Jo, man smälter bort lite i hettan men det är också härligt. Det blir många sköna dopp och jag har nog aldrig badat så mycket som den här sommaren. Inte som vuxen i alla fall. Att ha en sjö bara några minuter bort är lyxigt om man inte orkar ta sig till havet 6 km bort.
 
Att bränder rasar, att det inte finns mat till djuren och att vatten blir en bristvara är sorgligt och förfärligt och man vill liksom bara vifta med ett trollspö för att ställa allt till rätta. Tyvärr tror jag att vi får vänja oss vid ytterligheter. Jag tror också över tid att det kommer leda till andra prioriteringar, ett annat sätt att leva. Mm, vi får se helt enkelt.
 

4 kommentarer:

 1. Jag älskar också dahlior. Precis som du så gör jag inget väsen av vinterförvaringen, gräver upp, lägger i papperskassar som får stå i källaren. Men i vintras förlorade jag hälften av knölarna då de torkade ut. Men man får vara glad att ha några kvar. Och i värsta (?) fall får man skaffa nya, det kan ju slumpa sig till att bli något riktigt bra i stället. :)
  Ha det gott i sommarvärmen!

  SvaraRadera
 2. Visst är dahlior härliga, Det är mest jobbet att gräva upp och gräva ner som jag drar mig för! Och sen har jag ingen tom plats till dem heller...
  Men dina är verkligen fina!
  Kram i hettan!
  Monica

  SvaraRadera
 3. These flowers are amazing! I love how there are so many different colors that they have. Thanks for the share, hope you have a wonderful rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  SvaraRadera
 4. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera