fredag 10 augusti 2018

Gräsmattan 2018

 

 
Det där med grönt och mjukt gräs har jag faktiskt glömt både hur det känns och ser ut i trädgården. På något sätt har man vant sig vid den här bruna torra varianten. Jag kommer inte ihåg när jag hade framme gräsklipparen senast men det var innan midsommar i alla fall.
 
I natt fick vi 7 mm regn! Så mycket har vi inte fått sammanlagt sedan i våras och fram tills nu. Jag hör många runt omkring som får sina skurar men vi har fått max 1 mm när andra har fått 5 mm. Jag kommer knappt i håg hur ett riktigt regn känns. Skumt. 
 
 
Platt och torrt. Kan det verkligen bli gräsmatta av det här igen?
 
Rabatterna är verkligen ledsna också. Jag har klippt ner en hel del och sedan stödvattnar jag med kanna när det ser ut som växter ska dö. Vissa växter har verkligen tagit mycket stryk i år. Många nävor, prydnadsgräs, marktäckande violer, koreansk plymspirea, hosta, astilbe, daggkåpa, akleja, stjärnflocka, klematis, kaukasisk förgätmigej, riddarsporrar och smultron är de som har klarat sig sämst hos mig i värmen. Rosorna är fortfarande gröna men verkar inte orka blomma om speciellt bra.
 

 
Här och var sticker det upp små tussar som faktiskt är gröna. Ogräset är också grönt.
 
Vi har inte precis behövt skydda oss mot regn denna byggsommar. Nu är vi så gott som klara men väntar in att få tillbaka räcket/staketet som maken har tillverkat och som är lämnat till galvning. Matta ska också läggas in och möbler fixas men möbler behöver vi klura lite på. Så gräs runt om känns som en väldigt dålig idé just nu så det får vänta tills hösten.
 
Varför det står en ledsen dahlia i kruka på gräsmattan kan man fundera på...
 
 


Det är så här grönt gräs ser ut alltså! Sommaren 2017 var verkligen något annat. Kall och blöt vill jag minnas. Men frodigt var det visst.

4 kommentarer:

 1. Känner precis igen mig. Brun gräsmatta, fast jag har enstaka gröna prickar i min i form av envisa maskrosor. Liksom hos d har också ungefär samma växter gett upp och klippts ner. Eftersom jag inte har några rosor som blommar nu är det ganska blomsterfattigt. Håller tummarna hårt för att vi slipper fler såna här somrar och jag ska aldrig klaga mer om de så regnar fyra veckor i sträck i framtiden.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Ja, jag känner också igen mig - det är tydligen ganska rättvist fördelat över hela vårt land! men nu har vi fått 41 + 31 mm regn de senaste dagarna, så nu kanske...
  Jag minns att jag skrev i fjor: "Ja om inte vi gillar vädret, så gör trädgården det!"I år gillar varken trädgården eller jag vädret; det var FÖR varmt.
  Jag har också klippt ner en del vissna perenner, ungefär samma sorter som du...Det ser så tråkigt ut med bruna växter i rabatterna!
  Nu hoppas vi på att vi får lite mer normalt sommarväder!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Thanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
  I believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
  I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera
 4. That sunroom is incredible looking! I would love to have something like this on the back of my house someday! Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  SvaraRadera