tisdag 6 augusti 2013

Dags för nästa hörn...

Ja det finns ju fler hörn och raksträckor som har kommit till på senare år. Här har vi fortsättningen uppåt från förra inlägget. Just nu ser det ut så här! Malvan dominerar just den här bilden! Frösår sig helt galet och jag drar bort många plantor under säsongen för att malvan inte helt ska ta över.

Ros Therese Bugnet i hörnet, kransveronika, gräs, praktbetonika, rosenstav, pioner, nävor, stäppsalvia och lite annat.

Lite mer nerifrån möts man av det här. Leonardo da vinci närmast i bild. Underbara blommor! Högsommar 2013.

 Här är hela tiden något som blommar under säsongen.

 Mitten av maj 2012. Ett drygt år sedan.

2012 var hörnet inte riktigt lika tätt som nu. Kanske ser lite mer ordningssamt ut men jag gillar när jorden inte syns.

Augusti 2011. Tegelstenar från ett gammalt hus som jag har på många platser. Här ser de vita ut men de är för att de är fulla av puts. Efter en stålborste och ett ösregn är de fint tegelfärgade. Lägger dem rakt i jorden och i höjd med gräset så jag kan köra med gräsklipparen på dem.

Sommaren 2011. Innan tegelkanten... Kantnepeta, vädd, alunrot, stjärnflocka, rosor, lupiner, jättevallmo med mera. Här gick rabatten innanför klotpilen, men det blev bara besvärligt med gräsklippningen.

 Ja här såg det inte mycket ut för världen! Maj 2011.

Mitten av juli 2010. Samma år som rabatten blev till. Här saknar jag tegelkanten som inramning. Rosenrabatten kom till ett år tidigare och knöts här ihop med nya rabatten. Innanför rosorna finns det i dag en liten sittplats i stället för gräs.

Juni 2010. Det som står i alla krukor inhandlades i april/maj och planterades sedan om i större krukor så det kunde få växa till sig tills staketet kom på plast.

 Krukorna flyttades runt lite innan växterna grävdes ner där jag tänkte att de skulle passa.

 6 juni 2010. Staketet är inte klart som synes men jag kan inte vänta!

 5 juni 2010. Snäll make hjälper otålig fru! Men nästan alla hål till plintarna grävde jag själv i alla fall!

 25 april 2010.

 24 april 2010.

8 april 2010. Ja det var väl här ungefär det började. En del gräs har redan grävts bort men "fulstaketet" är kvar...

10 kommentarer:

 1. Helt otroligt! Du är så duktig och jag bara måste få se deni verkligheten :-)
  Leonardo har jag varit sugen på länge...
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. När man ser det så här i efterhand, så inser man hur mycket arbete och hur mycket pengar till växter, som måste ha gått åt...
  Men det har ju också blivit ett fantastiskt resultat!
  Och fort har det gått,tycker jag!
  Sen behöver man ju alltid flytta om lite, ta bort sånt, som inte blev som man tänkte sig och sätta något annat...ja, det blir ju aldrig färgigt! Som tur är.
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Spännande att få följa din trädgårdsutveckling. Så himla snyggt och frodigt du har det. Och vilken maffig Leonardo, de får min att se ut som ett skämt..
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Jätte snyggt! :-)
  // Nina

  SvaraRadera
 5. Det är alltså inte som jag tänkte. Efter allas svar angående mina icke blommande rabatter just nu så tänkte jag att det är kanske så att jag har så många och stora rabatter att det är därför det ser trist ut nu. Jag har nämligen i stor sett alla de växter som alla skriver om. Kanske är det så att jag har dem utspridda i alla rabatterna och därför ser det ut som att bara få blommor blommar. Nu blev det rörigt. Hänger du med?
  Hur som helst så ser jag ju tydligt att du har jättemånga och stora rabatter även du och där blommar det frodigt. Alltså föll min teori. Nej, nu får jag ge mig ut och se om jag kan få någon hyfs på det hela innan jag tar tag i kompostlådorna.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Det är otroligt skoj att få se hur det växt fram och blivit så frodigt och fint! Men (jag är väl inte som alla andra "ler") jag läser de senaste inläggen från slutet för då får jag en bättre bild av hur det såg och och vilken förändring du gjort, hihihih / Kram gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så klart mer logiskt att göra inläggen med starten överst men ibland gör jag ändå tvärtom. Man kan ju som sagt läsa dem från vilket håll man vill.

   kram louise

   Radera
 7. Helt fantastiskt vilken trädgård du skapat! Kul att få se från start till "mål"!

  SvaraRadera
 8. Vilken enorm skillnad det är mellan "raka" rabatter mot "rundade".
  (har själv rundade rabatter precis som du).
  Och givetvis så skulle ju rabatten gå utanför klotpilen, samtidigt fick du ju ytterligare lite mer att plantera på.

  Håller med, jag gillar inte öppen jord heller.
  Bra för att ogräsen inte får lika bra fäste, men men, så kommer vi då till detta med delningen som får göras lite oftare.

  En otrolig förvandling du gjort.
  Har du vågat räkna ihop vad alla växterna har kostat dig?

  Men som Monica skrev, man får ju flytta runt lite o ta bort efter hand, så den blir ju aldrig egentligen färdig.
  Men det är ju det som är charmen med en trädgård, den är alltid i ständig förvandling.

  Ha de gott
  Kram Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag har inte vågat räkna på det även om jag faktiskt har kvar de flesta kvittona! Det var under två år som jag la mesta pengar på alla växter. Nu är det inte så mycket som kostar. Jag har också köpte en hel del på olika växtmarknader och de har ofta bra priser.

   Växter hamnar på hobbykontot för mig till viss del. Men jag tycker också att det är lite som med inredning i ett hus. Soffa, bord, gardiner och allt annat man har inne får kosta men ute ska det gärna vara gratis. Ett träd man lägger lite pengar på har man kanske t.o.m längre än mycket inredning och det bidrar väldigt mycket till helheten. Men visst, man har också slängt pengar i sjön på växter som dör, blir sjuka osv.

   kram louise

   Radera