lördag 16 oktober 2010

Lite av varje...

Nu är det inte så mycket som blommar längre..., speciellt inte på den här sidan trädgården. Försöker njuta av att ganska många blad sitter kvar ännu så länge i alla fall...


Spindelnät är lite fascinerande på något sätt!


Höstfärger!


Fru Boll blommar på med fluffiga blommor trots nattfrosten.


Jättetåteln skyracer pryder sin plats. Ett stadigt men strutväxande gräs så det behöver ganska stor yta upptill i alla fall.


Funderar lite på framsidan. Skulle vilja ha något på väggarna vid sidan om dörren så det inte blir så vitt och stelt. En tavla kanske? Visst måste det finnas någon form av utomhustavlor? Eller bara något rostigt, men jag är lite rädd att det rostar av sig på väggen.


Pelarkörsbäret planterades i våras och har verkligen tagit sig bra. Nu kommer de fina höstfärgerna.


I en kruka...Hmm..., kornellen är ny för i år men jag tycker det ser konstigt ut med blomknoppar nu, men det kanske ska vara så? Den är vårblommande men blommade inte i våras.


Stranden är alltid vacker och jag är tacksam att den finns nära till hands!


Strandråg är också ett fint gräs. Undrar om det fungerar i en trädgård?


Konstigt att vresrosorna kan växa där mitt i torraste sanden! Fina är de i alla fall med sina klarröda nypon i höstsolen.


Kanske inte riktigt en blomma men visst ser den strandade maneten ut som en vacker blomma!
Nu ska jag ut och njuta av höstsolen och att bara göra ingenting!

5 kommentarer:

 1. Så fina höstbilder och som vanligt ser det så prydligt ut i din trädgård! Har ni inga stora träd, som fäller löv eller barr, eller räfsar du hela tiden?
  Ha en skön, solig helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Det finns mycket fint i naturen även när inte blommorna har sin prakttid tycker jag. Jag tror att vi "trädgårdstokar" är ganska bra på att se det faktiskt.

  Ha en bra lördagskväll! Kram!

  SvaraRadera
 3. Ni har det verkligen vackert. Det finns ju endel som har typ spindlar eller skalbaggar i svart metal på väggarna ute, Du finner nog ut något vackert på din vägg och jag hoppas med spänning att du sen visar vad du finner ut :) /Suss

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska höstbilder du visar! Och så många fina växter som fortfarande är vackra. Lycka är att ha havet intill, eller hur!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 5. Wow vilket spindelnät... verkligen fascinerande... Å lyckos dig som bor så nära en strand.... Måste vara underbart att bara ta sig ner för en promenad..... Låter spännande med någon slags tavla på väggen......

  Kram Charlotte

  SvaraRadera