söndag 31 oktober 2010

Jag skulle ju inte...

...göra klart kring Ön i höst men vad hände...?! Ja nu är i alla fall avenbokshäcken på plats efter mycket grävande och nya blåsor i händerna.

Min tanke var ju att göra det till våren eftersom många säger att avenbok klarar sig bättre då. Jag diskuterade saken med "min" plantskola och de menar att de säljer många tusen barrotade avenboksplantor varje höst och självklart är det inte så att speciellt många dör för då skulle de inte fortsätta sälja dem på hösten! Låter ju logiskt och efter att ha pratat med plantskolan tar de på sig kostnaden för nya plantor om många skulle dö. Allt som kan göras klart på hösten är skönt i min värld och nu är det gjort och bara att hålla tummarna att de är gröna och fina till våren!


Jag köpte plantor som skulle vara 80-120 och jag kan säga att i stort sett alla är minst 120 cm. Priset var 30 kr/planta på Gamla Bengtsson Plantskola i Halmstad.


Grävande och jordförbättring är inte det roligaste men det är bara att bita i hop. Plantorna står och dricker lite innan de åkte i jorden.

Jag är stolt över min Ö som har varit mitt "lilla" enmansprojekt under slutet av sommaren och hösten. Just nu är jag inte ett dugg sugen på mer grävande eller släpande av stenar och annat tungt. Till våren vill jag bara njuta av allt som har gjorts i år. Jag har lite "stensläpande" kvar men det får bli en annan gång!

12 kommentarer:

 1. Den där häcken blir som pricken över i :) jätte snyggt håller tummarna att den överlevervintern :) Kommer ju bli hur snyggt som helst till nästa sommar /Suss

  SvaraRadera
 2. VIlken bra plantskola du verkar "ha"! Bra priser också låter det som.
  Hoppas att de flesta klarar sig och att du kan låte blåsorna löka nu. Jag räfsade löv igår och har en blåsa. Gör ju hur ont som helst!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj, vad du har jobbat! Imponerad!
  Det kommer ju att bli en härlig, ombonad plats att sitta på! Ska du ha några trädgårdsmöbler där, eller hur har du tänkt!
  Må så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. hihihihihi.... varför är jag inte förvånad över att du inte kunde vänta "ler stort" Jag hade nog också slagit till och planterat för jag tänker som du. Just därför grävde jag ju ur till vår mur på hösten, då var det ju redan förberett för att bara köra igång med bygget på våren. Jag tror att häcken blir pricken över i:et i din rondell. Ha en skön kväll / kram gittan

  SvaraRadera
 5. Vad snyggt det ser ut - som en berså i modern tappning./Vänligen Ulla Laiho

  SvaraRadera
 6. Nämen gud va fint!!!! Jösses va imponerad jag blir. Riktigt riktigt snyggt. Själv skäms jag över hur lite tid jag lagt ned på trädgården sen september men jag visste ju att det skulle bli såhär nu när jag pluggar.

  Jag tycker iallafall du ska sträcka på dig för det är riktigt riktigt snyggt gjort.

  Hälsningar
  nina

  SvaraRadera
 7. Förstår att du hade svårt att hålla dig ifrån ditt ickefärdiga projekt:-)Jag har samma problem som du. Här är det bara ekonomin som styr annars kör jag på, tröttnar aldrig!

  Det blev ju hur bra som helst med avenbokshäcken! Jag skulle satsa på belysning i rundeln tex markspottar som lyser upp häcken. Det skulle nog bli läckert!

  SvaraRadera
 8. Hur snyggt som helst, nu förstår jag om du väntar otåligt på att våren skall komma, det hade jag gjort, det kommer att bli så himla fint! Vilket jobb, du är ju superduktig på att gräva och greja! Hoppas nu att alla plantor tar sig fint.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Såå fint Louise!
  Och så skönt att få plantorna i jorden redan i höst! Det har du igen nästa vår!

  Stor varmkram H
  (som är aningens överarbetad och inte orkat läsa bloggar på en månad... har inte riktigt orkat ta in inspiration...)

  SvaraRadera
 10. I bland är blåsorna värda allt slit och det måste det vara i ditt fall jätte fint vart det//Britt

  SvaraRadera
 11. Visst är det skönt med det som redan är gjort när våren kommer. Det blev väldigt fint!

  Trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera