torsdag 12 juni 2014

Halv storm och mycket rosa!


Nu blommar hon för fullt! Constance Spry, på mitt plank, i mitt hörn, vid en skön stol där jag kan njuta av doften. Jag har lärt mig att tycka att hon luktar gott, det tyckte jag konstigt nog inte förra året. Jag tror att rosen är två år och den växer så det knakar. Planket skyddar antagligen en hel del och det är en varm och skön hörna.Bonica har precis börjat slå ut sina blommor mellan stjärnflockan och hjärtat.Pionen Doreen är en favorit med stora blommor som bär upp sig bra eftersom de inte är så fluffiga.Det blåser halv storm här i dag vilket gör att det är lite svårt att fotografera. Blommar gör det i alla fall.Jag har ingen jättevallmo, Burning Heart, eftersom jag grävde upp den för flera år sedan. Vallmon verkar dock inte förstå att den inte finns...Lykkefund har redan börjat slå ut! Lite tidigt kan jag tycka men det är knappast upp till mig att bestämma. Jag har för mig att den brukar blomma i juli! Jag står på altanen och fotograferar och vid mina händer växer murgröna och nedanför räcket står en carmencitarönn.Massor av fluff! Madame Boll mellan Bowl of Beauty och Festiva Maxima.Blåregn, alunrot, stjärnflocka och lite annat smått och gott. Jag gillar alunrotens röda nyanser mot allt det gröna och rosa, jag tycker inte att alunrotens röda blad skär sig med rosa konstigt nog.

Jag blir lite galen på blåsandet fast jag inser att det bara är att plocka fram en massa snören och stöd och rädda det som räddas kan. Något har knäckts men så får det väl vara. En del växter blir sig aldrig riktigt lika efter ett rejält blåsväder. Jag skänker också en tanke till alla partytältsuppsättare inför morgondagens student. Där kan man snacka om vindfång!

11 kommentarer:

 1. Det blåste en hel del här också tidigare idag. Det är konstigt att jag aldrig binder upp blommor INNAN det blåser.
  Du har så mycket fint "pynt". Det där hjärtat är jättefint.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka pioner! Härliga rabatter, har själv blandat röd alunrot med rosa liljor.
  Får se vad jag tycker om det när allt kommer upp.

  Ha det gott, kram :)

  SvaraRadera
 3. Rosa blommor lyser upp det i trädgården, hos mig går det mycket i blått och rosa just nu.
  Jättefina rosor har du, de trivs bra hos dig.
  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram från Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. Åh din Constance ros väcker habegär, så vacker! Vad mycket du har som blommar, här i Östergötland är vi inte riktigt igång med så mycket ännu. Önskar dig en trevlig helg!
  Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hon vacker! Hoppas att du också fick en trevlig helg!

   kram louise

   Radera
 5. Halv storm även här, har fått binda fast några av solrosorna som just börjat blomma.
  Tack för fina bilder på all din ljuvliga blomning.
  Anette

  SvaraRadera
 6. Wow, helt underbart hos dig! Vilken fin Constance du har.
  Ja här blåser det också mycket. Hopplöst att fota!
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Ja jösses vad det har blåst! Håret har stått rakt bakåt och växterna har legat platt längs marken. Tja, nästan. Skönt att de äntligen har lugnat ner sig.
  Så vackert det blommar hos dig! Din hörna vid planket är jättehärligt.

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Blåst är ju totalt onödigt! Vilken fin spökvallmo, ja allt du visar är ju fint, otroligt vad mycket som blommar hos dig. Vakcra Constance spry, ja en sån vill jag också ha, köpte en för många år sedan men den tvärdog och jag har inte vågat köpa någon ny.

  /Jenny

  SvaraRadera
 9. Det där blåsvädret drabbades vi också av. Det blåste verkligen från helt fel håll. Alla mina riddarsporrar, som verkade bli så fina i år, har lagt sig ner och knäckts mitt på. Så himla irriterande.

  Rosorna verkar däremot ganska oberörda. Men min Mme Boll har inte slagit ut ännu. Din är ju helt makalös. För att inte tala om Constance Spry, så vacker.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 10. Jamen där är hon ju, Constance Spry! Så vansinnigt vacker! Längtar till min blir lika stor som din.
  Nog har det varit blåsig de senaste dagarna. Nästan så man kunde kratta löv på gräsmattan idag.
  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera