söndag 18 augusti 2013

End of StoryJa, så blir det alltså. End of story som rubriken förtäljer. Bloggens avslut. Här och nu. Jag har ju till viss del dryftat mina tankar kring bloggandet med er här. Vad jag tänker kring att blogga, är det där jag vill lägga delar av min energi, har jag något mer att dela med mig av, att upprepa sig själv år efter år, vad man väljer att visa, hur man kommenterar; mina frågetecken har varit många. Under senaste månaden har jag till stor del visat sammanfattningar av projekt, lite före och efter, från början till slut. Medvetet eller omedvetet, men det är nog så att bloggen har sammanfattats lite för ett avslut.

Jag är ganska antingen eller, av eller på, det där med lagom är inte riktigt min melodi! Antigen bloggar jag eller så gör jag det inte. Något inlägg i månaden för att hålla liv i bloggen tilltalar inte mig. Kanske, kanske finns det någon gång en lust att blogga igen och då är det bara att börja. Dörren behöver inte stängas och låsas för gott.

Det har varit några roliga år här i trädgårdsbloggvärlden (vilket långt ord!) och jag är glad att jag hoppade på bloggandet och provade. Det känns som om jag har lärt känna en massa fina människor här även om jag såklart egentligen inte alls känner er. Men ni vet vad jag menar. Kanske korsas våra väger igen, i den här världen eller i verkliga livet. Jag finns kvar. Min trädgård också. Vill man nå mig finns jag kvar på mailen.

Kram på er alla och tack för mig!

21 kommentarer:

 1. Det tycker jag är trist! Tycker du har en alldeles ypperligt bra blogg som jag mer än gärna läser!!
  Helt klart en av mina favoriter! /Annica

  SvaraRadera
 2. Vad snopet! Skall du, som har en av de allra finaste bloggarna sluta! Det känns faktiskt lite sorgligt. Hoppas du kommer tillbaka snart!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Var sak har sin tid och jag lyfter på hatten för dig och din fina trädgård. Hej så länge Hallontrollet!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Blogga skall man göra när och om man känner för det. Tror jag vet hur du känner, jag hade en bloggpaus på 18 månader för ett par år sedan.

  För mig kom lusten tillbaka, hoppas den gör det för dig med för jag gillar din blogg.

  Lycka till vidare med trädgården! Hoppas vi hörs igen!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag säger "på återseende" och inte hej då. Ta hand om dig och ha det bra i trädgården.
  Kristina

  SvaraRadera
 6. Jaha, det var ju trist. Självklart ska man bara göra det man vill och på det sätt man vill. Kommer du tillbaka kommer jag läsa igen :).

  Kommer sakna dina bilder och dina ord.

  Ha det så bra med allt!
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Nej, vilken urtråkig nyhet... men har full respekt för ditt beslut! Har älskat dina intressanta och kunniga inlägg i sommar. Ha det så gott :-)
  Hälsn. Åsa

  SvaraRadera
 8. Kommer verkligen att sakna dina inlägg och vackra bilder men allt har sin tid!
  Jag säger också "på återseende" och önskar dig allt gott!
  Ha det bra i din otroligt vackra trädgård!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Jag kommer verkligen att sakna dig och dina underbara trädgårdsinlägg Louise! Samtidig så är jag nog ganska nära att fatta samma beslut... Jag har slut på ord! Samtidigt så vill jag inte släppa bloggandet eftersom jag känner att det ger mig så mycket, men jag har inga ord... Idag BLIR det ett inlägg från mig, ett mer eller mindre ordlöst sådant. Jag har massor av trädgårdsbilder, som jag när jag tog dem visste precis vad jag ville skriva men när de väl är i datorn är huvet tomt!
  Jag önskar dig allt gott och har du vägarna åt mitt håll så får du gärna höra av dig, jag bjuder mer än gärna på fika och en pratstund / Kram gittan (min mail hittar du på butiksbloggen under kontakter)

  SvaraRadera
 10. Nej, vad tråkigt! Här är så inspirerande att titta in, och jag kommer nog att kika in någon gång ändå, och titta på gamla inlägg i alla fall =) Hoppas du inte tar bort din blogg helt, och att du kanske får tillbaka blogglusten igen någon gång! Tack för alla fina före- och efterinlägg du har haft i sommar!
  På återseende säger även jag!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 11. Åh, vad jag kommer att sakna dig! Men var sak har sin tid och bara du vet när det är dags att sätta punkt. Sköt om dig och hälsa din underbara trädgård, en av de allra finaste! Stor kram från mig!

  SvaraRadera
 12. Kommer att sakna dig mycket! Var rädd om dig och jag hoppas att vi springer på varandra igen.
  Stor kram Hélena

  SvaraRadera
 13. Jag kommer att sakna dig Hallontrollet!

  Men jag förstår dig, det måste vara lite stressande att alltid komma med något nytt varje vecka samtidigt som man återkommer till samma sak år efter år.

  Har verkligen njutit av din trädgård och dina tips.
  Hoppas att du inte plockar bort bloggen utan man kan gå in o kika efter något man minns.

  Kan berätta för dig att all delning av ruggarna och "omorganisationen" är klar. Tog lite tid och jag sprang som en yr höna med växterna i handen o kollade platser även om jag hade en lista på var jag skulle sätta dom. (grannarna trodde nog inte jag var klok men dom känner mig så det bjuder jag på).
  En sista fråga: hur gick det med dina alunrot från i våras??

  Många kramar
  Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Britt!

   Angående mina alunrot så dog fem av sex plantor av samma sort. Jag borde antagligen ha gått tillbaka med dem eftersom det måste varit något men just den sorten, men ibland orkar man bara inte... Nu är de ersatta av en annan sort. Jag tycker generellt att de lite mer gulbladiga är kinkigare.

   Bloggen kommer att ligga kvar! Vem vet, kanske finns jag här en dag igen!

   kram louise

   Radera
 14. Det är säkert ett noga genomtänkt beslut, som jag förstås respekterar.
  Det är tråkigt, tycker jag, men var och en ska ju göra som den vill.
  Tack för alla fina bilder och idéer man har fått ifrån dig och din trädgård!
  Stor kram, Monica

  SvaraRadera
 15. Takk for alt du har delt. Din hage har vært til stor inspirasjon! Klem fra Norge

  SvaraRadera
 16. Tack för all inspiration! Ha det gott!/Susanne

  SvaraRadera
 17. Nej,vad tråkigt! Din blogg tillhör en av mina favoriter,men ibland måste man välja vad man vill lägga sin energi på.... Jag vill iallafall tacka dig för all trevlig läsning och alla vackra bilder från din trädgård ! Alla dina projektvisningar av trädgården i sommar har varit väldigt inspirerande så det var skönt att höra att bloggen ligger kvar, för jag kommer garanterat att återvända hit när jag behöver inspiration till min egen trädgård.
  På återseende

  Ha det gott i din härliga trädgård / Susanne

  SvaraRadera
 18. Hej Louise,
  Jag har verkligen uppskattat dig blogg! Kul att se din trädgård växa fram och de olika projekt du genomfört, du verkar ha hur mycket energi och idéer som helst :-)
  Förstår vad du menar med att upprepa sig och visa samma saker igen... Själv har jag börjat blanda upp min blogg med natur- och fågelfoton, eller rättare sagt: just nu är det faktiskt nästan bara det! Kommer säkert mer trädgård igen men det är roligt att variera sig.
  Ha det gott! Kram, Ingela

  SvaraRadera
 19. Ja, du har väl varit och nosat vid det här beslutet tidigare om jag inte minns fel. Och allt har sin tid, man måste göra som man själv känner är det rätta för sig själv just nu.

  Självklart kommer jag att saknat att få se bilder från din fina trädgård, det har varit ett nöje att se hur fint din trädgård utvecklats och blivit till den oas den är!

  Lycka till med livet och trädgården, fortsättningsvis också!
  Agneta

  SvaraRadera