måndag 28 november 2011

Stormtest avklarat!


Genom stormen Berit som passerade i natt utsattes trädgården för ett ordentligt vindtest! Jag var ute en sväng i går kväll och plockade in lite lösa föremål som flög omkring (grillen, möbler etc) och det var med viss spänning jag tittade ut i morse. Måste säga att trädgården har klarat sig väldigt bra! Prydnadsgräsen var såklart mindre förtjusta, men de var i stort sett det ända som inte stog upp. Kaskadpilen klarade sig utan uppbindning, eftersom den slet sig redan för några dagar sedan! Skönt att veta. Alla krukor står upp och av nedblåst björkris blev det en improviserad krans till planket. En fönstertvätt står nog först på önskelistan just nu, vissa fönster ser man knappt ut genom! Vi bor en halvmil från havet men jag gissar att det är salta vindar som svept in. Ser att grannens växthusrutor inte klarat sig helt bra, själv har jag inget växthus som kan blåsa sönder!

Hoppas att ni andra stormdrabbade klarat er väl!

11 kommentarer:

 1. Skönt att höra att även du klarat dig undan större skador. jag bor ca 500 m från öresund och gissa hur mina fönster åt väst ser ut? Saltglaserade typ...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Hej Louise! Då det snart är dags att beställa frön så vill jag passa på att tipsa dig och dina läsare om www.frokungen.se och samtidigt ge dig 5% rabatt på hela sortimentet, ange kod 2012 i kassan, välkommen! // Lisa

  SvaraRadera
 3. Så bra att du inte har fått något förstört, men att tvätta fönster är inte särskilt kul.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Här klarade sig Lugnet bra ser det ut som. Elefantgräset ligger i strå överallt men det går jag att samla ihop.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad skönt att det inte blivit någon stor förödelse hos dig! Ungefär samma var det här, lite hinkar, stolar, ljuslyktor som blåst iväg. Och växthuset (som tur är utan glas än så länge) har fått en ny oregelbunden form, och blåst ner från muren det står på.
  Ha det bra!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att det ändå gick bra. Gillar dina zinkkrukor skarpt, så fina! Kram Hanna

  SvaraRadera
 7. Härligt att trädgården klarade sig så bra! Här märktes det knappt, regn och blåst men inget stort drama.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Här har det varit en del grenar och kvistar att ta hand om idag men inga skador! Men hos två grannar en bit bort, har träd blåst ner!
  Men idag har det varit strålande väder igen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Hej L.
  Vad skönt att stormen inte gick allt för hårt fram. Vad fint ni har det i er trädgård. Roligt att se. Och ja, visst känns det märkligt när någon man känner har hittat till ens blogg.
  Jag har grävt upp en bit i trädgården där jag vill plantera en ros vad det lider. Då ska jag kika förbi här för tips och inspiration :-)
  Ha det fint!

  Anna

  SvaraRadera
 10. Bra idé det där med björkriskransen. Här har det blåst ned vansinniga mängder björkris. Och mer lär det bli, för det blåser mycket igen nu.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Jo, vi klarade oss bra. Problemet är bara att det slutar ju inte storma. Det kommer nya rejäla vindar hela tiden och nu börjar det bli tjatigt. Dessutom har det blivit kallt också - burr! Kransen du gjorde blev jättefin!
  Agneta kram

  SvaraRadera