fredag 25 november 2011

Det var då...


... på dagen för en månad sedan var det gott om färger i trädgården. De flesta löven satt kvar i sina sprakande höstfärger. Det var då. Förutom att träden är nakna nu är nog temperaturen ungefär densamma. Det känns verkligen fel att jag kupade rosorna förra veckan, bara för att det var frost en morgon! De hinner väl ruttna i sina jordhögar innan kylan slår till...

Jag har faktiskt delat några höstblommande perenner och planterat om. De ska ju normalt vara vårsysslor men med det här vädret borde det fungera att göra det nu. Jag petade också ner några små lökar av kungsängsliljor i den blivande sommarängen. Vi får se om de hinner växa till sig. Jag skulle inte ha fler lökar egentligen men de har inte så besvärlig blast som många andra lökväxter så jag tror att de bara kan vissna ner där i sommarängen.


Det känns lite naket när trädgårdsmöblerna är borta, alla löv har fallit av och många perenner har vissnat ner. Nu får man i stället njuta av alla fina (oftast i alla fall...) ljusslingor som pryder många trädgårdar nu till advent.

Ha en skön första adventshelg!

3 kommentarer:

 1. Naket är nog rätta ordet för trädgården nu. Eller mörker för det är bara i mörker jag ser min trädgård nu. Hoppas hinna ut lite i morgon och att det inte regnar då.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja tänk så fint det var denna hösten med fantastiska färger t o m här nere i söder. man har ju spått en mild vinter i år så vi får väl se...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Ja, visst blir det litet kalt när alla löv fallit av och alla perenner vissnat!
  Men idag har jag satt upp ljusstakar, stjärnor och julgardiner, så nu känns det ombonat och mysigt inne i alla fall!
  Ha en skön adventshelg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera