onsdag 8 juni 2011

Äng av gräsmatta?

Jag vet att det inte är att rekommendera att göra om en befintlig gräsmatta till äng men jag försöker i alla fall! Under äppelträden är det besvärligt att klippa gräset dels för att träden är där och för att det är en slänt. Jag provar att bara låta gräset växa. På våren är där fullt med scilla och nu har gräset gått i frö och är fättefint! Jag har slängt i några frön från olika ängsblommor men har ännu ingen aning om de tar sig eller inte. Kanske inte i år men nästa år...
Allt växer på.

Björkrabatten som kom till förra året kämpar på. Jag var lite orolig att det skulle bli för torrt under björken men allt utom en liten funka som står mitt på en tjock björkrot växer på bra.
Buskroslingen är så fin med sina nya röda skott. Köpte den i våras och då var den röd och fin (hårt driven i Holland...?), ganska snabbt blev den som en vanlig grön liten buske men nu kommer det massor av röda skott igen!
Penseérna har fått flytta på sig och ge plats för margueritter i stället. Penseérna var fortfarande väldigt fina men fick förflytta sig till dotterns odlinga vid sandlådan i väntan på flytt till trädgårdsavfallstunnan...
Nu kommer blåregnet igen! Det var på väg att blomma när det där frostnätterna kom för några veckor sedan och efter det har det bara sett ut som en död träpinne men nu kommer det med full fart igen.
Snart...

Nävan "Rozanne" är toppen! Breder ut sig och blommar hela sommaren. Snart kommer den se ut som ett blått hav!
Första jordgubbarna är röda och nätet har fått komma på plats. Inte så vackert men nödvändigt.

Jättetåteln är snart jättestor! Ett fint gräs som rekommenderas om man har plats för det. Växer som en fontän och kräver utrymme när vipporna kommer.Både rosen och strandirisen vänder sig mot ljuset men är fina även bakifrån.
Rabatten på framsidan växer också på. Här försvann några solhattar i vintras men jag har läst på lite och förstått att det är inte helt ovanligt att de ger sig första vintern om det inte är tillräckligt väldränerat och det är nog inte den här kompakta lerjordsrabatten!

2 kommentarer:

 1. Jag tycker att din äng ser ut att arta sig bra!
  Och vilken gräsmatta du har! Här i vår sandiga jord, får vi aldrig en så tät och fin gräsmatta...
  Buskrosling planterade jag i vår surjordsrabatt i höstas och dom växer fint här också. Vi har tre olkia sorter, som kompletterar varandra bra.
  Alltid lika roligt att se bilder från din vackra och välskötta trädgård!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Det är alltid en fröjd för ögat att titta in hos dig =) På Buskroslingen så är bladen bara röda när de är nya sen övergår de till grönt. Så den är som vackrast på våren! Min stackare blev hårt åtgången avvintern och kämpar på med ny bladsättnign och jag hoppas att den ska se ut som en buske igen i höst (just nu är halva bladlös)
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera