lördag 11 september 2010

Septemberträdgård och lite pynt...

Vill börja med att tacka för alla uppmuntrande kommentarer om senaste rabatten, tack alla snälla!

Jag har pyntat rosenburen lite! Pyntet kommer från Indiska och har funnits både förra året och i våras i butik. Jag gillar det, har även några likadana på väggen vid altanen. De hänger ute året om och verkar klara det.


Rosen börjar fylla ut rätt bra nertill, ser fram emot nästa år när den nog kommer sätta fart på riktigt. I bakgrunden syns min Ö som kanske kommer bli inramad av avenbok i höst om orken finns...


Här har jag gjort om lite. Två klätterrosor är planterade, "Valdemar" och "Ilse krohn superior", det ska sedan hamna en stor rosenbåge mitt i som de kan klättra på. Gräset i mitten ska få en ny plats och kanske ska det stensättas...


Trädgården just nu, lite höstigt men jag gillar det.



Trädgården åt andra hållet. När man ser dessa bilderna inser jag att det finns gott om gräsyta som kan bli potentiella rabatter...


Engelmansvinet börjar skifta färg...


Oktoberstormhatten har precis börjat blomma...


Hibiskusen "Red Heart" blommar på...


Hmm... Hur i hela friden har rosen tänkt här? Den kommer rakt genom trappan och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den!


Rosorna blommar på där ute men jag vill gärna njuta av dem inomhus också. Det krävs bara några få blommor för att fixa till det lite.

Nu väntar en veckas utbildning i Oslo och bloggen får vila lite. På återseende!

9 kommentarer:

 1. Fina bilder du bjuder på idag! Roligt att se alla trädgårdar bjuda på höst nu - härliga färger! Trevlig vecka i Oslo så hörs vi sen igen hoppas jag! Helena

  SvaraRadera
 2. Det ser, som vanligt, så fint och prydligt ut i er trädgård! Och jag ser, att du har mycket gräsmatta kvar! Men den binder ihop fint, också!
  Och kan vara bra att spela boccia på...
  Men man ska alltid ha nya planer, inte sant?
  Ha en skön söndag, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Din trädgård ser alltid så välmående och fin ut, grönt och vackert och dekorationen på buren var riktigt cool.
  Ha en go tur till Norge!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Hej där!
  Hihi, jag såg också potentialen till nya rabatter istället för gräsmatta:-) Man är ju lite ding, alltså;-)
  Det är så himla grönskönt hemma hos dig, de där tujahäckarna ramar verkligen in och ger bra väggar till alla projekt!


  Ha en skön söndag, kram Hillevi

  SvaraRadera
 5. Det är så kul att få se bilderna tagna ovanifrån på din trädgård! Jag önskar så att jag haft mer än ett fönster som vätter mot trädgården och ännu hellre ett på ovanvåningen just för att kunna se helheten så som du visar den.
  Du har verkligen varit flitigt med planterandet i år och resultatet ser ut att bli super. Avundsjuk blir jag på din 'Red Heart'... min frös ner i vintras, ja både den och 'Hamabo'. Den sistnämnda vet jag var jag ska köpa en ny till våren men 'Red Heart' som var favoriten och som passar perfekt tillsammans med det japanska blodgräset 'Red Baron' hittar jag ingenstans =( Vet du möjligtvis var du köpt din?
  Nu väntar Östelen på maken och mig =) Hoppas du får en härlig dag. Soliga hälsningar / gittan

  SvaraRadera
 6. Rosenburen blev jag helt betuttad .... Det är ju klart att man måste ha en sådan.... ;-) Du har det så välordnat och snyggt hos dig. Din gruscirkel blev ju jättebra..... Kul att få se vybilder..... Finss... visst är gräsmatta bara ett förstadium till rabatter..... ;-)

  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Ja tänk vad olika man ser på saker och ting, jag ser också "tom" gräsmatta som potentiella rabatter, vilket min man INTE gör ;0)
  Visst är väl "Red heart" underbar nu, min blommar som aldrig förr, verkligen en favorit.
  Hoppas du får en bra vecka!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. Oj, det var en rejäl rosbur! Och snygg. Har ni själv tillverkat den?
  Jätteroligt att du visar bilder "ovanifrån", man får en helt annan känsla för hur din trädgård ser ut.
  Ha en bra tid i Oslo!
  Kram, Ingela

  SvaraRadera
 9. Va fint du har det i trädgården! Och nya rabatten blev bra, kommer bli jättesnyggt med sten där i mitten! Visst är det kul med nya projekt!

  SvaraRadera