söndag 5 september 2010

Nygammal rabatt...

I dag blev det utökning av redan befintlig rabatt så jag har inte gjort någon ny rabatt! Står man uppe på kanten på studsmattan (varför man nu gör det...?) ser rabatten ut så här efter en del grävande.


Cirkeln i mitten ska inte vara gräs eftersom det skulle vara lite svårt att klippa. Gräset är kvar för att jag inte orkar gräva bort det och för att det ändå ska sten ovanpå. I rabatten har i dag planterats rosor, pioner, lavendel, nävor, ett gräs och en klematis. Några saker har flyttats, andra har stått på vänt för att planteras.


Så här såg det ut innan mina utgrävningar. Då fanns där en magnolia, två nävor och två busk/trädpioner på tillväxt. Rabatten var för smal tidigare, jag är mycket mer nöjd efter helgens grävarbete.


Hoppas det fina vädret håller i sig så man kan njuta av sin trädgård ett bra tag till innan vintern kommer!

13 kommentarer:

 1. Oj vad du har grävt! Fina former! Vart gör du av allt gräs du gräver upp? Hur är jordmånen under? Själv har jag 10 cm packad matjord under gräset och sen nästan bara sten och lera...puh!

  / Anna

  SvaraRadera
 2. Det var en rejäl utgrävning! Gillar formen!
  Jag ahr gått runt här med en ros i två dagar nu men den har ändå ingen plats fått. Hm....

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar formen, jättesnygg! Håller med ang. vädret först nu har jag ju kommit igång ute i trädgården och då får det inte redan vara slut för i år =) Jag har massor jag vill göra!

  SvaraRadera
 4. Vad du jobbar!!! Men det blir snyggt - du är duktig! Nu har du väl inte så mycket gräsmatta kvar? Eller hur stor tomt har ni?
  Ha en fin ny vecka, vädret ska tydligen bli bra!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Ursnygg rabatt du gjort!!! Å jag tycker gräscirkeln i mitten var ultraläcker... så genialisk att ha en sådan mitt i rabatten.... och vilken annorlunda design (sååå skulle jag verkligen vilja göra någon gång......) Men, det blir så klart väldigt snyggt med sten där också.... Men vilken grävarinsats du gjort i helgen - snyggt jobbat! Själv har jag bakat, bakat och kokat och kokat... allt på äpplen.... :-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Håller med dig att det är lite svårt med smala rabatter. Den nya blir ju helt fantastisk!! Ska du sitta där inne i grönskan och mysa nästa sommar?
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Oj, det var ingen dålig utökning =0) Vilken jätterabatt! Blev ju jättebra, gillar när det är lite större ytor. Ska du lyfta in någon stor sten i mitten eller många mindre till ett stenröse? Blir spännande att se när det är klart! Ha en fortsatt bra vecka!
  Linda

  SvaraRadera
 8. Vilken energi du har! Och så fint det blivit, och om jag läst rätt så kommer det sten i mitten och det kommer att bli ännu finare.
  Vintern kommer inte på länge än, vi kommer att få en lång underbar höst, med klara fina soliga dagar och då kan vi greja i trädgården. Så är det! Hoppas jag.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Kul form på din nya rabatt, ser nästan ut som en barbapappa!

  //Syster

  SvaraRadera
 10. Hej.mamma här.Otroligt imponerande.Jättesnyggt!Själv skulle jag nog behålla den gröna ön i mitten..Går ju alltid att fortsätta såsmåningom.Men var får Du all Din energi och ork ifrån?Min börjar tryta så här års...Nu ägnar jag mej mycket åt att plocka av dom nedersta bladen på mina rabattrosor(Gold Marie,gula=extra mottagliga för svartfläcksjuka)för att hålla undan för rost och svartfläcksjuka.Måste berätta att jag uppnått MYCKET god effekt mot nämnda sjukdomar med BINAB(nyttodjur.se) och Biobalans.
  Mamma

  SvaraRadera
 11. Vad fint du gör och vilka armmuskler du måste ha :-) Jag håller oxå på att gräva bort gräsmatta, dock inte så mycket som du. Det är tuuungt!
  Härliga växter du valt till din rabatt! Ser fram emot att följa utvecklingen.
  Ha en skön helg. /Ingela

  SvaraRadera
 12. Tack för tipset om höstanemonen. Då har jag två strategier, antingen pjåskar jag lite extra med den eller så ger jag den en tuff start.....får se vilket det blir.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 13. Hej! Roligt att hitta hit! Jag tycker det blev kanonfint med den nya formen. Nu ska jag läsa lite här hos dig, hej så länge!

  SvaraRadera