tisdag 15 juni 2010

Acer palmatum

Ett av mina små träd i "staketrabatten". Har precis fått upp ögonen för lönnar och denna lilla sötnos är en acer palmatum "Jordan". Den lyser verkligen upp i rabatten med sin gulaktiga färg. Lite längre bort står en japansk lönn, "Bloodgood", med sina rödflikiga blad som en fin kontrast.

Det är roligt att få köpa mycket nytt men det är också skönt när det mesta för i år är inhandlat. Nu kan man bara njuta av härligheten och se allt växa, förhoppningsvis...

6 kommentarer:

 1. Underbart vackert! Jag är själv en stor älskare av lönnar, men de lär inte trivas i vår sandiga jord, tyvärr! Men på något sätt ska jag försöka få in just en limegrön och en blodfärgad och kanske en med flerfärgade blad...en önskedröm!
  Ha en skön kväll, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. DE ÄR UNDERBARA! Jag har ju en mindre samling Japaner som jag jobabr på att ständigt utöka =) Hittar du någon plantskola där de har många sorter får du gärna dela med dig. Det är nog det största problemet tycker jag, att de ofta bara har enstaka sorter och samma som alla andra. Får kanske övertala maken till att ta en tur till Rångedala när dottern ska skjutsas till Göteborg. HA en fin dag /kram gittan

  SvaraRadera
 3. Jättefint med japanska lönnar! Jag gillar nog speciellt de med mörkt röda toner som bryter så läckert mot allt grönt man har. T o m gubben min som inte alls är trädgårdsintresserad har sagt att han vill ha en sån i trädgården :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 4. Lönnar kan man knappast få för många av. Ni börjar ju få riktigt fint i gränsen nu!
  Tack för fina ord hos mig,
  Eva

  SvaraRadera
 5. Lönnar är underbara träd. Och fantastiskt med alla färger de finns i. Din ser underbart läcker ut!
  Spännande med nya rabatten!
  Agneta kram

  SvaraRadera