måndag 5 april 2021

Dahlior på gång!


Då var det dags igen att dra i gång dahliasäsongen 2021! Dahlior kan vara det roligaste med hela trädgården just nu. Att något så torrt och knöligt kan bli så härlig njutning under många månader i sommar och höst känns nästan overkligt. Visst är det lite pyssel med projektet men något ska man ju göra med sin tid. 

Tanken var att inte köpa några nya knölar i år och det är ju tanken som räknas som vi alla vet så vi behöver inte räkna med den där lilla leveransen med DHL för några veckor sedan. Det var trots allt bara knappt 30 stycken. 

På bilderna syns i alla fall mina gamla sparade knölar. Jag pjåskar inte precis med dem utan gräver bara upp dem på hösten, skakar av jorden, låter de torka lite och sedan ner i stora plastbyttor och in i garaget som är frostfritt och lite för varmt. Där får de bara står sedan helt utan kärlek. Nu tog jag fram dem, delade på de största och ner i krukor som sedan fick åka in i garaget igen. Projektet startade för en dryg vecka sedan vilket kanske är i tidigaste laget men jag tror att det blir bra ändå. Ser ju finfina ut!


Vit kan man gissa om man är bra på att läsa bakochfram och genom tejp. Jag har två vita och det är de enda jag har märkt upp av någon anledning. Alla andra förvaras bara huller om buller eftersom det är så jag vill ha dem i rabatten sedan. 


Japp, det blir en del krukor...


Just det! Denna bild är från idag. Härligt påskväder! Typ hagelsnöstorm på tvären. 


Sådärja! Till övriga familjens (o)lycka är halva garaget fyllt med mina krukor. Ja, ja, det är bara en dryg månad de ska bo där så vi ska nog stå ut tillsammans. Kanske blev det runt 130 krukor. Låter orimligt när man säger det men ser helt rimligt ut i rabatten sedan. Vilken rabatt de nu ska får plats i...


Jag vattnar lite lätt vid plantering och sedan inget vatten innan det har kommit gröna skott. Vet att man kan göra lite olika med det där med vattnandet och det finns olika tips men eftersom det är mina knölar gör jag som jag vill:)

 Då var det bara att vänta. På återseende. 

1 kommentar:

  1. Du är otrolig med dina dahlior! Men jag vet ju att du älskar dem. Det jag inte fattar, är hur du får plats med 130 plantor? Jag vet ju att du har stor tomt, men du har ju massor av andra blommor i rabatterna! Nåja, det ska bli roligt att se dem i sin fulla prakt om ett par månader!
    Lycka till, kram, Monica

    SvaraRadera