lördag 16 maj 2015

Halvvägs genom maj

Först och främst, tack för alla grattis kring min bok! Nu blir det bildkavalkad kring hur trädgården ser ut sådär halvvägs genom maj. Jag tycker att det har varit en kylig vår. Allt är betydligt senare än förra året. Jag längtar efter värme!
 

Det där stora hjärtat är snudd på omöjligt att ta kort på men här fastnade det i alla fall!



Har mest tulpaner i den rosa skalan men just här tycker jag att det passar med röda och gula.



Under björken grönskar det. Man skulle ju kunna tro att det är för torrt där under men det fungerar, framförallt kärleksörten stormtrivs men även funkia, sockblomma och lite annat smått och gott växer där.



Under den lilla ullungrönnen. Jag har ju två, den ena är hög och inte så kraftig i kronan ännu, den andra lite lägre men med bättre tillväxt. Har hört att de kan vara sega i starten men så seeeg som den ena är gillar jag inte!



Klematisstödet ser gigantiskt ut på bilden men det ska nog fyllas upp!



Silverpäron och tulpaner.



Längtar efter att kunna sitta i min hörna. Längtar också efter att Constance Spry mot planket ska blomma så småningom.



Valdemar på rosenbågen ser jag också fram emot.



En del är sått i pallkragarna men fortfarande är det för kallt för att peta ner allt som ska ner.



Tulpaner så som jag kommer ihåg alla tulpaner från barndomen, stora gula och röda som kommer år efter år. Jag har inget minne av att det fanns så många andra varianter men det fanns det säkert!



Vårigt!



Lite mer mina vanliga färger i trädgården, mot det rosa och lila hållet. I bakgrunden syns rosen Therese Bugnet.



Jag tycker redan att det börjar bli tätt i rabatterna och det här är ju bara början!



Lite humor som ändå blev helt okej. Jag köpte ju massor av tulpanlökar på rea på Plantagen i höstas. 175 stycken skulle vara foxtrot. Det skulle jag villa påstå att det inte är. De flesta ser nämligen ut som ovan och efter lite googlande skulle jag gissa på Queensland. Några ser dock sortäkta ut så alla är inte fel. Jag är mest glad att de inte var orange eller någon annan färg som hade varit lite svår i min trädgård.



En mix av Queen of night och Queensland som jag alltså gissar på.



Fungerar utmärkt för mig, gillar fransarna men det hade ju varit tråkigt om man nu inte gör det...



Mesta bara grönt just här och det är det väl i och för sig inget fel på, men jag längtar efter mer färg och blommor. Men det kommer, jag vet.

Annars är det nog mest läge att gå i ide närmast tiden. För en trädgårdstok som jag är det inte helt fantastiskt att få huset inklätt i byggställningar för att fixa nytt tak och måla huset. Visst kommer det säkert att bli fantastiskt, men någonstans inser jag att nog en och annan växt kommer att få sina törnar på vägen. Men jag ska försöka slappna av och titta åt ett annat håll.

Det var halva maj det. Och nu regnar det igen ser jag. Inte riktigt det vädret som står på min önskelista om det nu ska bli någon målning och nytt tak...

12 kommentarer:

  1. Jag vet ingen trädgård, som ser så prydlig och frodig ut som din! Jag veeet ,att bilder kan ljuga lite ibland, men inte så mycket! Din trädgård är fantastisk!
    Nu har din bok kommit (jag beställde den på Adlibris) och jag ska läsa den, så fort jag har läst ut den jag håller på med. Återkommer med recension... Spännande!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  2. Ja nog ser det väldigt frodigt ut om jag jämför med mina rabatter men det är ju bara bra:) Tråkigt att ha köpt så många tulpaner i tron om att det är en viss sort men inte är det, tur att du gillade dem i alla fall. Men så roligt med en bok också som jag läste i det tidigare inlägget. Ha det fint!
    Kram Sofie

    SvaraRadera
  3. Ja ibland blir det tydligen helt fel, men oj så rätt det blev ändå. Dina två drottningar var väldigt snygga ihop. Fast jag gillar ju också fransiga tulpaner! Det grönskar fint i din trädgården den kalla våren till trots, men jag förstår din längtan efter än det ena än det andra i rabatterna. Måste också säga att jag gillar ditt stöd till klematisen, har märkt att det är svårt att hitta snygga och lite större stöd i plantskolorna. Praktiskt då med en egen tillverkare :)
    Ha det gott!
    /Annika

    SvaraRadera
  4. Här är det blött och kallt idag. Inget snickrande på altanen som vi tänkt. Jag tycker den fransiga tulpanen är söt, men "foxtrot" är det ju inte. Snygg kombo med Queen of night. När jag ser din Valdemar undrar jag hur min rosenbåge ska klara av den? Om min nu skulle bli lika maffig som din:)
    Hoppas värmen kommer snart.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Oj så fint! Så perfekt överallt! Skrivit en bok! Grattis! Så spännande!
    Lycka till o ha det gott, kram Ewa :)

    SvaraRadera
  6. Det var utrolig kjekt å få en "vandring" i hagen din på morgenkvisten! Så mye vakkert du viser fram! Jeg sliker godt frynsetulipaner, men jeg synes også det er ergerlig når pakkene ikke inneholder det de lover. Ha en fin søndag. Her i Norge feirer vi 17. Mai i dag, så nå er det på tide å heise flagg og kle seg i bunad! (selv om jeg aller helst ville jobbet i hagen) Klem fra Anne-Kristin

    SvaraRadera
  7. Vilken ljuvlig trädgård ni har!
    Ha en fortsatt fin söndag!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  8. Javisst längtar man efter värme! Här hos mig utanför Alingsås har det varit iskalla hårda vindar den här helgen. Nu har ju halva maj redan försvunnit så man får hoppas att värmen kommer snart.
    Vilken fantastisk trädgård du har. Dina rabatter är en fröjd för ögat - man blir ju grön av avund :)
    Lycka till med boken!
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  9. Viljen ordning och reda du har Louise☺och så fint! Längtar också efter få sitta och njuta av rosdoft. Segt som sören med vädret dock. Blir ju aldrig varmt.
    Allt gott!
    Milla

    SvaraRadera
  10. Du har så fint! Att du hinner! Och nu när vi vet att du både arbetar och har familj och skriver så förstår man inte hur du får ihop det. Det är så fantastiskt vackert i din trädgård!
    Och ja, kallt och regnigt har vi haft det hela maj förutom någon dag nu och då.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  11. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

    SvaraRadera