måndag 25 maj 2015

Fördelar, nackdelar, försäljning och lite annat

 
Ja för att börja med nackdelarna så är det just det här. Byggställningen alltså. Det måste vara en trädgårdsälskares mardröm. Men jag får ändå ge byggställningsuppsättarna (långt ord...) en eloge. Vad jag kan se har de inte tryckt till en enda växt och då har vi ändå byggställning runt hela huset. Men visst hade tulpanerna varit tjusigare utan ram! 
 
 

Går man lite närmare kan man ju alltid låtsas att ställningen inte är där. Tovsippan är egentligen bortgrävd härifrån, men det har den tydligen inte förstått.En rabatt utan byggställning!Groenland.


 
Och fördelarna då? Jo men det är ju såklart att man kommer upp till vyer där man kan ta helt andra foton än vad man är van vid. En gammal apel från en byggställning blir så här fin! Fördelarna är väl också ett fint hus när allt blir klart.
 
 

Det har ju varit försäljning också. Det är lite mycket nu, som man så fint brukar säga... Boksläpp, trädgård, försäljning, målning, takarbete, byte av jobb och så vidare. Men i alla fall. Detta var på Lilla Böslid på Hallands Trädgårdsförenings växtmarknad där vi fick vara med och sälja. Så roligt och så isande kallt!


 
 
Mest sålde folk växter som sig kanske bör på en växtmarknad men vi blev väldigt nöjda med vår försäljning och det är roligt att så många verkar uppskatta våra produkter.
 
 

Det finns en rosenbur kvar till försäljning om någon är intresserad. Ni som brukar läsa här vet ju hur en sådan är tänkt att användas, om inte får ni klicka här.Ett pionstöd blev det över till mig! Det är ju lite som med skomakarens barn... Visst är det roligt att sakerna säljs, men helst skulle jag behålla det mesta själv!Svavelsippan är en sötnos! Inhandlad på Lisebergs trädgårdsdagar för några år sedan som en liten pluttplanta men nu växer den på bra.

Nu längtar jag efter sol, värme, bortplockade byggställningar, ett nytt tak, en ny skorsten (vet ni hur stor en skorsten kan vara egentligen?! Det blev mycket gammalt tegel ner och nytt tegel upp) ett nymålat hus och lite annat smått och gott. Fast egentligen är jag rätt nöjd med tillvaron även om det kan låta som jag längtar efter en massa annat. Var sak får väl ha sin tid som det så fint brukar heta. Troligtvis ett ålderstecken att jag faktiskt kan slappna av i röran för tillfället. Tur att det även finns bra ålderstecken.

7 kommentarer:

 1. Är det bra rulle är det kul när det är full rulle! Vilken knasig tovsippa😄 hos mig vill den knappt växa men det kanske kommer när den väl etablerat sig.

  SvaraRadera
 2. Kan tala om, att det finns många bra ålderstecken!
  Det blir väl skönt att få ett fräscht fint hus! Jag trodde bara att det skulle målas om!
  Nu har jag snart läst ut din bok...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Ett snärj med byggnadsställningar, men det är ju tack och lov bara tillfälligt.

  Gillar det stora hjärtat i förra inlägget, läckert! Han gör så mycket fint din man.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Byggnadsställningar är inte roliga, men det är som tur är tillfälliga grejer. Hade förträngt de där somrarna när vi hade, men nu blev jag påmind.

  SvaraRadera
 5. Åh ställningar mitt i värsta säsongen, jag förstår din frustation. Ser jättefint ut i alla fall! Och vad mycket som händer hos dig! Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 6. Åh jag klickade på länken och fick se alla dina fantastiska rosor. Det var du om fick mig att köpa en Valdemar. Tack för all fantastisk inspiration!

  SvaraRadera
 7. I am extremely impressed along with your writing abilities, Thanks for this great share.

  SvaraRadera