fredag 17 april 2015

Våren på Blommig Fredag


Våren är dagens tema på Blommig Fredag. Den underbara våren skulle man kunna säga. För visst är det en fantastisk tid nu? Det spirar i rabatterna, en förvirrad humla dundrar förbi, fåglarna kvittrar och gräset är tjockt och grönt (jämfört med senare när det är gulbrunt och torrt om det blir en fin sommar...).

Ovan syns magnolian Leonard Messel som bleknar betydligt när blommorna har öppnat sig mer. Rikblommande redan som ung, rekommenderas!Buskpionen Rockii har i alla fall runt 15 knoppar. Ser fram emot blomningen!En lila kant i väntan på tulpaner, som antagligen är rosa. Och en lite för långhårig gräsmatta ser jag...En perfekt uppfinning av maken till mina kantnepeta, som annars blir helt tillplattade av bygdens katter som älskar att ligga i dem! När kantnepetan växer till sig kommer skyddet/stödet inte att synas. Samtidigt kommer det att lyfta upp växten lite från marken. Fiffigt. Tycker i alla fall jag.Gaffelolvon på väg att blomma. Blommorna kommer att utvecklas betydligt mer.Här syns hela gaffelolvonet som med tiden blir ett litet träd/stor buske. På hösten får det fantastiska färger. Lite annorlunda växt som också rekommenderas.Gult är ingen superduper favoritfärg hos mig men vissa blommor får finnas i gult. Till exempel vårlökar. Lite glad blir man ändå av färgen.Det grönskar! Jag ser också att jag petade ner en hel del tulpanlökar och allium i höstas. Nu kommer snart lönen för mödan. Jag gillar lön för mödan!

Annars då? Jo då, det har regnat konstant i två dygn men idag sken minsann solen medan jag var ute och tog foton i alla fall. Nu är det mest molnigt... Men det är i alla fall fredag! Dagens I-landstanke är hur jag ska hitta bränd kogödsel hos någon trevlig lantbrukare i stället för att släpa hem 100 säckar ko-på-påse som man både blir ruinerad och får ont i ryggen av. Och nej, jag köper inte 100 påsar. Jag tog visst i lite där. Men i alla fall, jag gillar tanken på att bara kunna hämta lite bajs (förlåt uttrycket) hos någon trevlig lantbrukare. Det där med plastsäckar tilltalar mig helt enkelt inte.

Helg var det, tjohoo!

26 kommentarer:

 1. Va långt våren har kommit hos er! Växtstödet till nepetan var ju hur fiffigt som helst, snyggt var det också!
  Hoppas du får en fin vårhelg i trädgården!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Nu har jag tittat på förra inlägget och också på länken till försäljningen, alltså, det är så fina saker din man gör. Och fiffiga. Det är så mycket jag skulle vilja ha, men hur sticker man ner saker när det hela tiden är berg alldeles strax under. Jag får skaffa mig ett bergborr. Nu har jag i alla fall skrivit upp 10 maj i min kalender!
  Och nepetastödet var ju bara så fiffigt, skulle man väl kunna ha till pioner också?! Och en massa annat som vräker sig hit och dit.
  Roligt med gult, för det tyckte inte jag heller om tidigare, inte så där vidare mycket, men genom bloggandet har jag ändrat uppfattning, jag tycker det är fint nu, jag blir glad av gult!
  Och du, vem mer än du blir yngre med tiden, ser att du satt in en ny bild på dig, du ser ju 10 år yngre ut på den bilden än den förra - vad äter du?
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha...Vad jag äter? Du skulle bara veta... Mycket godis (läs choklad) är nog det enkla svaret. Men jag smyger en hel del med det. Både för min man och mina barn. Som tur är läser de inte här...

   kram

   Radera
 3. Vilket snyggt stöd för kantnepetan! Väldigt dekorativt i sig.
  Vad fint du har i din vårträdgård! Önskar dig en fin helg.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Tjusiga rabatter. Jag gillar stödet för kantnepetan, väldigt snyggt och praktiskt. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 5. Vad det prunkar hos dig, här är zon 4 eller 5... lite sent allt.

  SvaraRadera
 6. Vad det prunkar hos dig, här är zon 4 eller 5... lite sent allt.

  SvaraRadera
 7. Härliga vårbilder. Om min vår ligger före din så är det ytterst lite:) Tycker det ser väldigt jämt ut på bilderna:) Mitt ollon har lite alls kommit så långt som ditt, men mitt är i skugga. Och en annan sort..
  Ha den bästa helgen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Jag håller med dig att våren är en helt underbar årstid. Tittar på dina fotografier och tycker de är så vackra. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Lön för mödan gillas! Skyddet till kantnepetan är verkligen fint, och vad smart! Jag tog bort min eftersom katterna var där och totalt mosade alltihop, men det kommer fortfarande småbebisar som de sniffar sig fram till.

  Underbart med vår! Min gräsmatta har inte blivit grön än, har fortfarande någon snöflickor kvar.

  SvaraRadera
 10. Blommar Leonard Messel redan? Här har jag bara sett stjärnmagnolia blomma ,dock inte min än. Nepetastödet är väldigt dekorativt och fiffigt om man inte som jag har dem som kantväxt. Då kanske man skulle göra något annat längs kanten som lyfter dem lite från gången. Alltid får man någon idé. Det höga trattformade klätterstödet verkar intressant också.
  Trevlig helg
  Luna

  SvaraRadera
 11. Åhhh, våren är underbar med alla sina blommor, trots vädernycker.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 12. Vilket jättefiffigt stöd till kantnepetan! Och snyggt! Nästan synd att det inte kommer att synad när den växer upp...
  Menar du, att du har en magnolia, som blommar redan?
  Ha en trevlig helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 13. Härliga rabatter,och Magnolian, är så fin.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 14. Älskar stödet till kantnepetan! Jag hoppas att jag någon gång kommer att stå först i kön när ni har försäljning. Fast risk att det inte blir så mycket kvar till alla andra då :-)
  Ha en skön helg!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 15. Jättefint stöd till nepetan. Funkar säkert till pioner också. Han är duktig på att böja armeringsjärn din man.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 16. Jo men visst, det skulle behövas kontakt med någon lantbrukare med en rejäl skopa gödsel nu.
  Några snäpp närmre våren har du ser jag av bilderna.
  Ha en skön helg!
  Anette

  SvaraRadera
 17. Så frodig og fint! Og støtten til kattemynten var jo bare lekker:)

  SvaraRadera
 18. Det vore skönt att få ett lass med hästgödsel dumpat på garageinfarten. Jag har möjlighet att åka och hämta genom trädgårdsföreningen men Oj! vad jobbigt... åka dit! gräva i kompost! stoppa i säck! lasta i baklucka.... Men kanske ska jag göra det ändå och lägga i komposten för gödsling lite senare i sommar!

  Ha det gott!

  //Veronica

  SvaraRadera
 19. Magnolia det är vår det, står högt på min lista. Stödet var ju så perfekt. Tar han upp beställning på det hihi.
  Ha en fin och skön lördag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 20. Magnolia det är verkligen en önskeväxt.
  Så fiffigt din man gjort jag älskar verkligen rost i trädgården.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 21. Så vackert du har, så mycket som är igång redan, snacka om skilnnaden i vårt avlånga land.
  Här är det hundra nyanser av beiget.
  Va läckert stöd, va duktig han är, formerna på det gillar jag mycket!

  Fina bilder o bra tips! Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 22. Kan inte hjälpa dig med namn på lantbrukare men kanske lite motivation. Kompisar ringde förra året och undrade om jag hade över... De konstaterade att den färdiga påsvarianten inte gav växterna lika mycket som den riktiga varan :)

  Tittar och inspireras av ditt fina stöd. Här behöver massor av pioner stöd och många ser rätt tråkiga ut som finns på marknaden.

  Ha en fin vecka! Carina

  SvaraRadera
 23. Våren är verkligen en fantastisk tid. Det händer så mycket! Fantastiskt!
  Så fint stöd till kantnepetan! Ett sånt borde man ha, fast ett lite högre som passar till pioner.

  Ha det riktigt bra!

  SvaraRadera
 24. Stödet till kantnepetan är ju genialiskt!! Jag tänkte även till pionerna!!! Ni borde masstillverka!!! God vår till dig.

  SvaraRadera
 25. Underbart med ert stöd för kantnepetan! Både snyggt, och bra för både växt och bygdens katter!
  Härlig inställning!
  Får jag spara en kopia för att komma ihåg denna idé när vi flyttat in i vårt hus? Kanske våra katter också älskar att ligga så...?
  Hälsningar
  Sheegwa

  SvaraRadera