fredag 16 januari 2015

Finn fem fel?!

2015 och dags för årets första blogginlägg!
 

Nu ska vi leka Finn fem fel! Eller Vem ska bort? Det går också bra!

Julbock, trädgårdsmöbler, långhårig, grön gräsmatta, sol, plusgrader, storm, januari, skott på rosorna, (adventsstjärna i grannens fönster). Ja, det är bara att välja. Personligen tar jag nog bort julbocken, låter trädgårdsmöblerna stå kvar, önskar fler plusgrader och en språngmarsch mot våren! Det där med januari och storm kommer sist på listan, de ska bort helt enkelt!Julrosorna har blommat i en evighet och sjunger på sista versen men de lyser ändå upp där de står.Magnolia i vinterskrud i väntan på våren. Bara ordet vår, så hoppfullt!Och så var det den vintergröna ligustern. Visst är den grön och fin? Eller inte. Jag fattar fortfarande inte riktigt grejen med att kalla den vintergrön jämfört med den andra varianten. Jag vet att det ska innebära att den behåller sin gröna blad längre, men nej, när den inte ens kan behålla sina gröna blad en närmast höst- eller vårlik vinter är det kanske dags för ett nytt namn. Kanske "variationsrik liguster" vore mer passande? Ibland grön, ibland inga blad, periodvis svampsjuk och med varierande växtkraft. Eller så ska jag bara sluta klura på saker som är mindre viktiga här i livet...

Annars då? Jo det finns som sagt en pockande vårlängtan när jag spanar ut över min trädgård (som för övrigt knappt är synlig genom fönster som har varit med om ett antal salta stormar senaste tiden...). Jag har förstått att ni är många som redan ser lökar titta upp ur jorden, här lyser de med sin frånvaro ännu så länge. (De enda synliga lökarna tittar snarare ner än upp, och där finns nog ingen förändring att vänta trots vår i sikte...:)

Några större projekt vad gäller trädgården finns inte i tankarna. Övriga projekt är husmålning och nytt tak, projekt som jag håller mina jordiga fingrar långt ifrån! Jag håller mig på marknivå helt enkelt. Det kliar lite i fingrarna att gå loss med sekatören på allt som ska klippas ner, men nej. Jag har blivit lurad förr. Vintern kan komma i februari. Och stanna till april. Det går jag i och för sig inte med på. Vem som nu ska hantera mitt veto mot det...

Okej, mycket text blev det i årets första inlägg. Och apropå salta stormar måste jag bara avsluta med en liten "förbannelse" över Plopp Saltlakrits. Har ni smakat dem? Jag som hade inbillat mig att de skulle vara väldigt ogoda (äckliga låter så äckligt). Så fel jag hade! Jag smakade och var fast. De är ju underbara! Besvärligt nog kom den upptäckten i samband med en önskan om ett liiite mindre godisintag nu på det nya året. Hmm, ja, ja. Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Alla lökar i höstas vara Plantagens fel. Min nuvarande last är såklart Cloettas fel. Det känns bra att det här ligger helt utanför mig själv.

16 kommentarer:

 1. Härligt inlägg.. du är ju rolig ju! ;)
  Tack för varningen, då skall jag inte prova Plopp saltlakrits, här har omfånget på midjan växt så det behövs inga fler "måstebaraha" godisar...!

  Kram och ha det bra!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Haha, du är för rolig!
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 3. Hihihi!!! Jag får väl vara glad som har lökar som tittar både upp och ner:)

  Den där Ploppen ska jag inte ge mig på. Känner att jag hade kunnat gå igång duktigt på den. Vintergrön liguster....kan inte annat än hålla med dig. Det är en mycket knepig sort..

  Ha en fin fredag!

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 4. Det enda man kan se i min trädgård är snö, snö, snö!
  Och du, jag ska inte prova Plopp saltlakrits, låter livsfarligt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för ploppvarningen. Behöver inte fler frestelser.
  Vilken härlig julrosplanta. Mina är ganska tilltufsade efter all barfrost för ett tag sen och sen en snömosning.
  Kul att du är tillbaka.
  Anette

  SvaraRadera
 6. Himla fin julros, mina har blommat väldigt dåligt än så länge. Känner igen det där med ligustern, helt hopplöst..
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 7. Roligt att höra från dig, det var länge sedan! Jag röstar på att julbocken ska bort, resten är väl helt OK? Det ser ju dessutom ut att vara sol hos dig. Och ingen snö. Perfekt januari, tycker jag.
  men som du säger, februari kan komma med både snö och kyla, så än kan vi, icke snöälskare, andas ut...
  Ha det så bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 8. God fortsättning på det nya året.
  Ja men visst vill vi ha vår fast lite riktig vinter först.
  Då grön och fin din gräsmatta är.
  Med det här vädret vet man inte riktigt vad man skall göra eller inte.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 9. Visst är det bra att kunna lägga skulden utanför sig själv Haha! Jag har faktiskt inte smakat den sortens plopp. Älskar vanlig plopp. Vågar jag prova eller blir jag också tvungen att sen börja anklaga Cloetta???

  Det är väldigt grönt på gräsmattan här också. I rabatterna är det en del brunt och en del grönt. Ligustern är dock inte så jättegrön här heller.

  Idag sken solen så fint men fy så kallt det var i vinden. En snabb runda med kameran där ute och sedan in igen för att baka släta bullar till första semlorna.

  Ha det så bra och ta det lugnt med Cloetta och ploppen :)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Ha ha du är rolig du, kul att höra ifrån dig igen. Själv har jag upptäckt Marabou saltlakrits det var inte alls bra. Får bara ätas på helgerna var det bestämt, men det vart "fel" denna vecka ;)
  Oj så nära våren ni verkar vara.
  Härligt!
  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 11. Lakrits är en last. Jag har "oturen" att bo så jag kan besöka välsorterade lakritsaffärer. Lakritsroten är en sådan. Kundkorg gäller. Liksom hål i plånboken. Som tur är kan man inte stoppa i sig allt på en gång eftersom man lätt blir lite bubblig i magen av för stora intag, det är lite självsanerande...
  Ät -man har bara ett liv. Man får kompensera med att röra lite på sig. Snart är det ju grävdax!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 12. Hej igen, Super bra att jag läser din blogg och inser att det inte är mitt fel utan Plantagets, SIA Glass och mm:as fel!!!! Ur led är tiden när man ser julbok och gröngräsmatta och julstjärna på samma bild. Kul att du hittade min kommentar ställ in så att du får ett mail varje gång någon lämnar en kommentar så att du inte missar dom! Allt gott Mari PS: Jag försökte lägga en röst på din man men försent tyvärr var tävlingen redan avgjord. Hur gick det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för röstningsförsöket! Han hamnade bland de 10 bästa i Sverige men det var ju att vinna som räknades. Tävlingen var uppbyggd kring att ha många kontakter på Facebook och det är inte riktigt vår grej!

   kram louise

   Radera
 13. Julbock bort, så klart! Sen snö in. Det måste få bli en riktig vinter innan våren annars blir jag ledsen. Men den ska vara kall med mycket snö och så ska solen skina. Sen får det gärna bli vår!
  Så tycker jag bestämt!
  God fortsättning på nya året förresten, kul att höra av dig här igen!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Till min stora glädje finner jag dig väldigt lik mig själv, jag gör nämligen aldrig heller några fel!!!
  Alunrot är helt rätt val, jag var också inne på det. Dessutom är det fördedömligt av dig att ifrågasätta ligustern, tänk så många besvikelser det föregriper. Idegran är den rätta häckväxten, så klart!
  Kul att hitta till dig och välkommen till vårt blommiga fredagsnöje.

  SvaraRadera