söndag 3 mars 2013

Sol och vårfix!

Jodå! Den kom faktiskt som utlovat. Solen! Visst har det blåst lite kyligt men man kan ju inte ha för höga krav sådär i början av mars. Det känns som vår i luften även om det såklart fortfarande är tjäle i marken och minusgrader på nätterna. Får hålla i mig för att inte släpa fram trädgårdsmöblerna och plantera penséer i alla krukor som ser vintertrötta ut. Får vänta lite till. Med betoning på lite...


Jag har börjat vårfixa mina rabatter. Det är kanske lite tidigt men jag lyckades i alla fall hålla mig i från att klippa ner allt redan i höstas. Det är ett framsteg! Det skulle vara svårt att vänta längre eftersom jag ser att alla små lökar börjar ploppa fram som popcorn i rabatterna. Snart går det varken att räfsa eller gå där, då förstörs för mycket.


Pallkragarna väntar på påfyllning av jord och det var en skön känsla att få ta bort allt visset i krukor och rabatter. Jag väntar med rosor, lavendel och mina japanska gräs. Det är lite tidigt att ge sig på dem.


Snart dags för gödning och jag får tacka för era synpunkter angående ämnet. Det blir nog inte hönsgödsel utan kanske ändå lite kogödsel och chrysan. Det finns inga genvägar såklart. Visst hade det varit skönt att slippa släpa hem tunga säckar med kogödsel, men för att även få till lite jordförbättring i den tunga lerjorden vi har så får det bli så.

Det var dagens trädgård helt enkelt!

14 kommentarer:

 1. Oj så långt våren hunnit hos dig! Suck... här får jag vänta flera veckor innan jag ser något sådant, här är allt vitt! Dessutom har vi haft en isande kall nordanvind i helgen! Men det inger hopp att se dina fina bilder:))
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder jag blir riktigt avi.

  Här har vi minst 60 cm snö så jag får allt vänta på våren.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Ser fantastiskt ut, kan bara drömma om att få fixa i rabatterna och det gör jag också.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt det ser ut! Du har varmare än här. Jag har klippt lite i rabatterna, och försökte ta bort det tråkiga i krukorna, men det var fastfruset.
  Får vänta ett tag till, kanske i slutet av veckan:)).
  Jag hade ju tänkt att ösa på med hästgödsel i vår, men nu har vi ju fått en liten valp som tydligen älskar hästdoft. Så det blir nog chrysan för hela pengen här:)).
  Ha det gott.
  Kram Maria
  SvaraRadera
 5. Ser helt underbart ut! Helt snöfritt, ljuvligt!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Jag längtar så efter att få komma ut och rensa bort vissna perenner! Här har det iofs varit soligt och fint hela dagen men vinden var bitande kall och då lär jag inte må så bra av att ha varit ute så jag får snällt vänta. Har jag tur blir det lika fint imorgon med mindre vind och då jädrar ;) För precis som du säger, snart är rabatterna fulla av vårlökar och perenner och då kan man ju inte rensa/gå där / Kram gittan (så flitig du är på bloggen nu, jag ligger fortfarande ivinteride)

  SvaraRadera
 7. Kall vind här också men vacker sol. Jag tog lite nedfallna björkgrenar här och där men annars var jag mest i Lugnet och fixade och njöt.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Ser härligt ut! Här får jag vänta ett tag till på snöfritt... Älskar dina tuppar/hönor i trädgården! Ser jättetuffa ut!/Susanne

  SvaraRadera
 9. Tänk att det kan vara sån skillnad på Skåne och Skåne. Du har ju helt snöfritt och riktigt vårlikt hos dig. I jämförelse med det så har jag massor av snö, även om en hel del har försvunnit idag.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt att ha kommit igång lite med trädgårdsarbetet! Och jag håller helt med dig, man kan inte vänta mycket längre, när det kommer upp små gröna skott överallt...
  Vilken fin söndag det blev!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 11. Men du har ju vår i din trädgård. Livet är inte rättvist, men det har kanske ingen påstått heller. Här kanar man omkring på is i trädgården, snö har vi inte, men is har vi massor. Men det kommer, det kommer!

  Hör här att när det gäller gödning så älskar ju rosor kogödsel. Det var mitt inlägg i bajs debatten!!!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 12. Va kul att du har börjat blogga igen! Har saknat dina inlägg.
  Inspireras mycket av dina översiktsbilder på trädgården.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra, tack!

   kram louise

   Radera
 13. Vilken blogg jag ramlade på :))
  Här kommer jag att fortsätta hänga!!

  //Veronica

  SvaraRadera