måndag 24 september 2012

Höstens intåg...


Mer och mer känns det i luften. Hösten. Skönt. Lite vemodigt. Allt på en gång... Färgerna dämpas samtidigt som vissa framträder mer på hösten. Väntar på sprakande körsbär, ullungrönn och carmencitarönn.Lite höstig uteplats men trädgårdsmöblerna får stå kvar ett tag till.Kanten har fyllts på med lammöron för 20 kr/plantan på växtmarknad och alunrot efter 50 % på Plantagen. Några plantor till behövs visst...En annan vinkel... Jag har stulit lite jord från pallkragarna som behövdes akut på annan plats. Bara bra att byta ut jorden till lite mer näringsrik inför nästa odlingssäsong tror jag.Under-trädet-rabatten som gjordes i våras har tagit sig bra även om det blev en stor förändring att byta ut den sjuka pilen till en ullungrönn.Aromaträdet från 2008 bär frukt för första året! Jag tyckte att jag gallrade ganska rejält men var uppenbarligen för feg för grenarna är riktigt tunga och har behövt bindas upp på sina ställen. En smaskig äppelkaka har redan avnjutits och fler lär det bli.

I helgen tröttnade jag helt på mina bedrövliga tomatplantor och rensade dem på tomater innan de åkte i komposttunnan. Det blev en god tomatsoppa som så klart smakar extra mumsigt på hemmaodlade tomater!

PS. Tackar så klart för allas kommentarer men ett extra värmande tack till Helena G. Kanske är jag hemmablind men jag njuter också av min trädgård. Precis som jag uppskattar fina kommentarer!

13 kommentarer:

 1. Förstår att du njuter av din trädgård! Den är så fin!
  Ser att du har gräs i krukor. Gör du nåt speciellt med dem över vintern? Jag har köpt ett gräs nu som jag planterat i kruka, och tänkte ha vid husväggen på altanen över vintern, och funderar på om det kan räcka, eller om man måste "bädda in" krukorna också...

  SvaraRadera
 2. Va fint du har i din trädgård nu! Vilken förändring det är nu mot när du började blogga för några år sedan. Du har all anledning att vara nöjd!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Alltid lika fint hos dig, oavsett årstid. Här ser det mesta överväxt ut nu tycker jag. Men, kanske är jag bara hemmablind.

  Att se att du gjort ett nytt inlägg gör mig alltid glad. Hoppas du har det bra.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Äpplena är lika perfekta som allt annat i din trädgård, imponerande!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Du har det så otroligt vackert och rea på Plantagen måste spanas in omedelbums.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Men vad fräsch din trädgård är! Så snyggt du har det! Inget spår av geggig lera, som säger klafs under stövlarna.
  Ha en fin tisdag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Ja, jag säger som jag brukar: Din trädgård är jättefin! Hur kan du hålla den så prydlig? Har ni inga träd, som fäller löv? Vår gräsmatta är full med löv och barr, trots att jag använder gräsklipparen med uppsamlare var och varannan dag...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Attans, vad prydligt du har i trädgården! Inte alls som här hemma hos mig. Jag skyller på att jag har så stor tomt att det är svårt att hålla koll på allt. Nåja, försöka duger.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 9. Väldigt fint i din trädgård! Den ser ju fortfarande så somrig ut, men visst märks det litet att det går mot höst.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Så fint du har det:) Du får oppmuntre mine lesere på min hagefacebookside idag. Siden finner du via min blogg:)

  SvaraRadera
 11. Din trädgård är så himla fin oavsett årstid... Lite fundersam är jag över gräset du har i krukor på altanen, vad är det för sort? Det är väldigt fint när det står sådär rakt!
  Ha det gott / Kram gittan

  SvaraRadera
 12. Så många fina planteringar och så väl ordnat för alla dina växter! Och för de människor som vistas där.Hur många timmar har ditt dygn;)

  SvaraRadera
 13. Åh, jag tycker din trädgård är så underbart fin! Blir alltid lite förstummad när jag ser den, den är så prydlig och så vacker. Hoppas jag kan få hälsa på dig någon gång och se den i verkligheten. Kram från Hanna

  SvaraRadera