lördag 18 februari 2012

En rabatt blir till...

Tänkte bjuda på lite mer sommarlängtan! Tittar i genom gamla bilder och fastnade just nu för min blommiga huller om buller rabatt!


Juni 2011 såg den årsgamla rabatten ut så här! Det blommar på ganska bra redan efter ett år. Det är inte gjort efter konstens alla regler med att plantera 3, 5 eller 7 av samma sort tillsammans. En del står i grupper om 3 men en del är alldeles ensamma! Jag gillar lite huller om buller.  Rabatten blommar från tidig vår till sen höst, även om det såklart inte är lika rikligt med blommor hela säsongen.Här var det ganska nyplanterat på försommaren 2010. Rabatten har i år utökats till att gå runt pilen och få en tegelkant.På gång! Halvklart staket och växterna börjar sättas ut.En början... Gräset är på väg att grävas bort, staketet ska ner...

Nu kan jag inte ens komma i håg att det har sett ut så här tråkigt! Kan nästan sakna min "små" projekt i trädgården. Jag har lite tankar inför våren 2012 men eftersom min man gillar gräsmatta betydligt mer än rabatter så får vi se hur det blir...

22 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Jag har också ett par huller om buller rabatter vid verandan. De är charmiga och lite befriande tycker jag.
  Ha en härlig lördag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Tänk så bra att det finns kameror så man kan dokumentera vad man gör. Kul att titta tillbaka sådär.
  Det går kanske att hitta på projekt som inte slukar gräsmatta? Som att göra om redan befintliga rabatter. Ändra form och innehåll och samtidigt smyga ut kanterna lite så det inte märks?

  Kram o trevlig lördag!

  SvaraRadera
 3. Ser ut som en alldeles underbar rabatt, tänk så trist det var innan...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Svårt att förstå hur någon vill nöja sig med en stor tom gräsmatta när man kan ha rabatter fyllda med ljuvliga blommor:) Din rabatt kan man verkligen kalla för sommarlängtan, helt underbar! Här har vi rätt mycket snö men det börjar bli varmare så det finns hopp om vår:)
  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Man blir alldeles sjuk av längtan till sommaren. Rabatten är ju verkligen jättefin. Du har ju övertalat mannen förut, så det blir kanske något mer "litet" projekt :)!!

  SvaraRadera
 6. Åh, du milde, vilken skillnad det blev! Det ser verkligen tråkigt ut (ursäkta!) med nätstaketet och bara gräs och sen blev det ju helt underbart fint! Ljuvlig rabatt! Så fortsätt du med dina projekt, du har ju helt klart ett öga för hur det kan bli!
  Helgkram, Monica

  SvaraRadera
 7. Man kan ju bli galen av längtan till den varma säsongen när man ser såna här bilder. Ljuvliga! Snyggt som attan med en huller om buller-rabatt.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Ja nu blir ju inte väntan lättare :) vill ha vår nuuuuuuu :) Kram Suss

  SvaraRadera
 9. Jag är ju inte så blommig av mig men gillar din plantering ändå =) Men du, vad är det med karlar och gräsmattor? Min är också rädd om det gräs som finns kvar och det är ändå massor av gräs med mitt mått mätt! Ha det gott, nu när våren snart är här / Kram gittan

  SvaraRadera
 10. Otroligt vilken förvandling!! Så snyggt och helt i min smak - rufsigt och lagom färgglatt! Väldigt fina trädgårdsbilder i tidigare inlägg också! Du har en ljuvlig trädgård!

  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 11. Ååååh, jag vill ut och gräva! Nu! Du ger mig världens inspirationsboost, som vanligt med dina vackra bilder och fina kombinationer. Stor kram!

  SvaraRadera
 12. vilka härliga bilder,,behövs i snömodden,,tack för sommar och vårinspiration ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 13. Wow vilken skillnad på några få år! Jag har en hel del rabatter som ser ut som din gjorde i början så jag suger i mig detta och känner att det finns hopp att det kan bli sådär frodigt hos mig också någon gång. :-)
  Jag känner igen det där med mannen som gillar gräsmatta förresten. Jag får förklara mig för sambon varje gång jag tar några centimeter från gräsmattan för att göra en rabatt större. Fast oftast blir de ändå större och större, så det löser sig. ;-)

  SvaraRadera
 14. Åhh, den där rabatten skulle kunna få flytta hem till mig vilken dag som helst. Fullkomligt ljuvlig! Och vilken inspiration att se hur fint det blir på så kort tid.

  Ha en fin vecka! (Fast det är februari...)
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 15. Vi bor i ett fantastiskt land där det kan ändra sig från hur det ser ut nu tills det ser ut som på dina bilder. Sen har du en fantastisk trädgård också! Makalöst härlig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 16. Så där gillar jag också att rabatterna ser ut! Mångfald, kallar jag det. Men det kan ju också vara "habegäret" i mig. Vill ju ha allt, som jag inte har redan. Och det är mycket, trots en knökafull perennarabatt.
  Kram Lena
  ...du hittar nog på nya projekt...Det gör jag heela tiden!

  SvaraRadera
 17. Vad trevligt att få se från början till nu! jättefin rabatt!
  mvh Mia

  SvaraRadera
 18. Hej igen!
  Jag tittade just in hos Viveka med Humlebackenbloggen och jag kunde inte se att du ska vara med i Vårteckensutmaningen? Stämmer det? Jag vill att du ska vara med!!! Hoppas vi ses där, annars ses vi ju ändå, hoppas jag! Kramar

  SvaraRadera
 19. Kul att se före o efter-bilder. Rabatten ser helt underbar ut! Jag gillar också det vilda, så din rabatt är helt i min smak. Hälsar Eva-Lotta

  SvaraRadera
 20. helt fantastisk och kul att se att det kan ta sig så pass fort. Ibland misströstar man nästan när man planterat en rabatt :-) Vad har du för blommor där på ett ungefär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittar ingen blogg att svara på så det blir här... Blommorna är en blandning av rosor, lupiner, lavendel, kantnepeta, stjärnflocka, jättevallmo, nävor, gräs, solhattar m.m

   louise

   Radera
 21. Åh, vad härligt med en sådan bred fin rabatt. Gillar huller om buller! Det skall jag verkligen pröva hemma!

  SvaraRadera