lördag 8 januari 2011

Blickar framåt...

Bilden är tagen för precis tre månader sedan, 8 oktober. Det känns inte så länge sedan. Om tre månader är det 8 april. Då har många plantskolor öppnat och man kan peta ner lite nya perenner i rabatterna, det gjorde jag vid den tiden förra året. Det rör sig mot våren, helt klart. Just nu töar det ute. Det är opraktiskt. Det blir glashalt, smutsigt och vattenpölar överallt. Jag kan ändå gilla det, även om det antagligen blir snö och kallt igen. Det är ändå ett steg i rätt riktning. Mot varmare tider.

6 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig bild! är det verkligen bara
  3 månader sedan? Det känns som om vi haft snö en evighet nu...
  Här töar det också för fullt och är glashalt.
  Om ändå allt kunde töa bort...
  Ha en fin helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jag satt också och kollade bakåt bland bilderna idag. Det var itne längesedan det var grönt!
  Men snart är det nog det igen.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är svårt att tänka sig att det var så grönt för så kort tid sedan och att det blir så igen. EFTER vintern, för den har inte kommit ännu.....vi har jag fortfarande januari ut kvar och februari och visst är dom vintermånader. Jag hoppas i alla fall på lite mer snö och kyla för som det är idag är det förfärligt, spöregn och slask och smutsigt. Usch att man ska igenom det för att komma till vår och sommar.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hellre sol, snö och -5 grader än det vi har nu, omväxlande slask och isgata. Men allra helst grönt... Det är ganska fantastiskt att tänka sig att det om inte alls lång tid kommer att vara grönt och prunkande i trädgårdarna igen, trots att allt nu är begravt i snö och is. Hur skulle vi klarat oss utan årstiderna?
  Ha en bra helg
  /Helen

  SvaraRadera
 5. Gillar bilden, grönt och fint och visst känns det härligt att det är något ljusare på em//Britt

  SvaraRadera