söndag 31 maj 2020

Maj

Då var plötsligt maj förbi och finalen på månaden blev en galet varm dag! Passar ju utmärkt på mors dag och allt!


För två veckor sedan var tulpanerna fortfarande fina.Årets (eller förra årets, hur man nu vill se det utifrån att de såklart inhandlades 2019) tulpaner inhandlades på ÖoB av alla ställen. Rea på rea ungefär och det blev ju bra! Sorten (olika Van Eijk) ska ha god förmåga att komma år efter år och det vore ju härligt! Jag är lite trött på alla tjusiga tulpaner som bara blommar en säsong, dyrt och lite krångligt.
Detta var en vecka sedan och det går fort nu i trädgården. Kul så klart men jag vill också bromsa farten så man hinner njuta av allt. 


Avenbok


Lavendeln ser väldigt tråkig ut men är också betydligt grönare i dag än på dessa veckogamla bilder.Variegerad vintergröna
Silverpäron och lite annat.


Min gräsmatta vill ha gödning även om den ser grön och fin ut här. Men det är ju så himla torrt redan och inga större mängder regn i sikte så vi får se när det blir.


Pionerna är på gång! Någon bondpion blommar redan. Älskar pioner! Stödet har min man svetsat. 
Mmm, det var lite av varje. Och nu kommer juni och sommar på riktigt hoppas jag. 

2 kommentarer:

 1. Du har verkligen en fantastisk trädgård! Så bra om det finns tulpaner, som kommer igen år efter år, det har varit ett stort minus för tulpaner för mig att de inte gör. De små botaniska, som jag har, kommer troget igen varje år dock!
  En fin juni månad hoppas vi på, men gärna lite regn då och då!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Ja, nu går det undan i trädgården! Känns som att den ändrar utseende nästan dagligen med allt som dels slår ut, men också blommar över.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera