söndag 12 april 2020

Påsk 2020

Bloggen lever! Den förefaller leva ett försiktigt liv men det räcker. Dags för uppdatering sedan hösten vintern, mest för min egen skull då minnet är kort mellan åren. Vintern som gick var typ ingen vinter. Någon snö blev det inte och visst hade vi några kalla toppar men jag tror det kallaste blev runt - 9 grader. 

Det är första vintern mina olivträd och fikonträd har fått bo kvar utomhus i krukor och det verkar ha gått galant! De har aldrig varit finare! De tål alltså många minusgrader så länge det inte är ihållande. De har stått under uterummet som har fungerat som ett tak. De har fått vatten lite oregelbundet men verkar nöjda med det.

Annars då? Det mesta verkar leva. Klätterrosorna har inte varit jättenöjda med gassande sol på dagarna och ganska många minusgrader på nätterna, de ser lite halvskruttiga ut då bladen kom för fort i förhållande till minusgraderna.

Jag har ingen bra plan för alla mina dahliaknölar. Garaget råkar vara fullt med annat och jag har ingen annanstans att kruka in dem får att få lite försprång. Sedan börjar det projektet också bli lite jobbigt när man har många knölar. De får nog planteras direkt i landet och tyvärr blomma lite senare istället.

Medan världen förefaller hålla andan är jag glad över att trädgården är helt obekymrad av virus. Lite bladlöss och annat otyg verkar plötsligt mindre viktigt och inte så mycket att hetsa upp sig över. Oavsett världsläget ser jag fram emot en njutig vår och sommar i trädgården! Glada olivträd!


Vitsippor är inget jag har satt i min trädgård... De har också valt att bo mitt i en lavendel.Nedklippt lavendel set alltid tråkig ut.Lykkefund ser lagom ut i år. Inte för vild men fyller ut sin bur bra.Julrosor är alltid kul eftersom de blommar när inte så mycket annat blommar.

Svavelsippan sprider sig väldigt mycket och slår snart ut.Fler julrosor.Magnolian har klarat sig bra trots nattfrost. Några blommor är bruna i kanten men de flesta är fina. Krukorna väntar på innehåll. Klotrobinian är hårt nedklippt som vanligt.


Här ska alla dahlior planteras tids nog.

I väntan på grönska.


Mycket tid spenderas i uterummet som just nu håller på att få skira gardiner för lite mer myskänsla.

Det var det! Om några veckor är allt grönt och härligt och fortsättning följer.

5 kommentarer:

 1. Så trevlig rundvandring i din trädgård - kommer att se fantastiskt ut när allt grönskar och blommar !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Roligt att se ett inlägg från dig, det var länge sedan! Som vanligt fint och välordnat i din trädgård!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Jättefint. Ser fram emot att se hur det exploderar i grönt och färger snart.

  SvaraRadera
 4. Trevliga vårbilder från din trädgård. Vilket jättefint stöd du har till Lykkefund. Är det köpt eller hemtillverkat?
  Tittar på alla krukor som står i dahliarabatten, och undrar om du planterar dahliorna i dem eller direkt i marken?
  Våra dahlior får aldrig någon förodling utan planteras i jorden när värsta kylan har gett sig.
  Vacker färg på julrosorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lyxen att ha en svetsande make så alla växtstöd är egentillverkade. Dahliorna brukar förodlas i krukor men i år blev det inte så då det råkade bo en bil i garaget så jag fick inte plats med några krukor. Vi får se hur det blir med att stoppa dem direkt i jorden i rabatten.

   Radera