söndag 11 februari 2018

Dahlior!

 


Åh visst börjar vi väl närma oss lite vår! Att det snöade lite lätt för en stund sedan behöver vi inte låtsas om. Nu har jag klickat iväg en beställning av dahliaknölar och sitter och kliar mig lite i huvudet över var jag ska göra av dem? Vi har problem med både mördarsniglar och andra sniglar och snäckor som ju ääälskar dahlior så det är inte helt enkelt. Nu valde jag inte heller de smidigaste att ha i krukor eftersom jag valt de ganska jättestora dahliorna... Ja, ja, det lilla problemet tål att tänkas på tills de ska i jorden.

Färgkombon ovan är kanske inte den mest matchande men jag tänker mig dem i två olika grupperingar. Eller jag tänker i alla fall det nu när jag ser färgerna lite bättre... Det ligger också ett gäng övervintrade knölar i garaget som också ska få plats någonstans. Hm. Ändå ett angenämt bekymmer tänker jag. Då var det alltså vårväder som var beställt! Jag kan gå med på liiite vinter över sportlovet men sedan får det vara slut på det.

5 kommentarer:

 1. Visst börjar man ana våren! Mest är det ljuset, men även fågelsången.
  Dahlior har jag aldrig haft, tycker att det är för jobbigt med knölar, som måste grävas upp varje höst...
  Hoppas att du visar hur du löser placeringen av dem?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Hej igen! Så vackra Dahlior du beställt! Har också beställt några nu när jag fått stor trädgård och möjlighet att vinterförvara dem i källare! Beställde de lägsta sorterna som passar i kruka eftersom det tyvärr är ganska gott om sniglar här också! Har äntligen kommit igång med min nya blogg efter flytten, länk finns inne på min gamla blogg, mammasblommor, ifall du vill titta in:) Kram Margot

  SvaraRadera
 3. Vilka jättefina dahlior du har beställt. Särskilt mycket gillar jag de tre längst ner. Var beställer du dem?
  Har fullt med knölar i vår källare. Är väldigt glad för bland annat 'Arabian Night', som jag har haft i väldigt många år. En annan favorit är 'Bishop of Llandaff', som har så vackert rödtonat bladverk.
  Vi har också fått mördarsniglar nu, så vi går ut med ficklampa nästan varje kväll och knipsar alla vi ser. Särskilt får vi vakta just dahliorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag kan nog hålla med om att de längst ner är tjusigast. Tidigare har jag mest köpt knölar på växtmarknad och då vet man ju inte riktigt vilka sorter man får. Beställningen är gjord på bulbs.se och jag hoppas att det ska bli bra!

   Radera
 4. rådjur gick hårt åt vårt träd i vintras :-(
  Trevlig helg önskar Nora

  สมัคร D2BET**

  SvaraRadera