söndag 28 maj 2017

Kvällssol och värme!

 
Vilken kväll vi hade igår! Fantastiskt skönt med värme som dröjde sig kvar långt in på kvällen. Jag är dålig på kvällsbilder men nu åkte kameran fram och det blev ju ganska skönt ljus i bilderna. Klockan var runt 21 när kameran åkte fram.
 
 
 
Nävor och allium blommar på tillsammans med tulpaner. Jag ska bli bättre på att klippa ner mina nävor när de har blommat så kommer de förhoppningsvis en gång till. Jag gör det ibland men glömmer det oftast.
 
 
 
Aklejan blommar så klart också. Den finns ungefär överallt i min trädgård eftersom den sprider sig mer eller mindre hejdlöst. Tacksamt väljer jag att tycka. När det gäller kirskål har jag en helt annan inställning till det där med hejdlös spridning...
 
 
 
Vy från gatan.
 
 
 
Ett av mina hörn.
 
 
 
Det är betydligt torrare än vad man kan ana när man ser bilderna. Gräsmattan är redan gul på sina ställen eftersom det är mer eller mindre supertorrt.
 
 
 
Lite mer av samma...
 
 
 
Och till sist mitt korstörne, Sunburst. Det har precis börjat slå ut eftersom det tillhör de sena bladsprickarna. Jag gillar både färgen och skirheten. Kan rekommenderas!
 
Det var den ledigheten. Och den var ju verkligen helt rätt. Både när det gäller väder och trädgårdstid. Gärna mer av det tack. Känns hoppfullt att det fortfarande bara är maj månad.

4 kommentarer:

 1. Jättefina kvällsbilder - man känner friden! Det är verkligen en ljuvlig tid nu, maj är en av mina favoritmånader! Lite regn - på nätterna förstås - och det skulle vara perfekt!
  Har samma inställning som du till kirskål, men vad hjälper det? Jag drar bort det jag hittar, men dom kommer oförtröttligt tillbaka...
  Ha det gott, kram, Monica
  P.S. Och tack för grattiset! D.S.

  SvaraRadera
 2. Så fina bilder du bjuder på. Tack för rundvandringen i er fina trädgård!
  Allt gott

  SvaraRadera
 3. Ser härligt grönt, fluffigt, blommigt och frodigt ut. Tror det är första gången nånsin som gräsmattan redan är gul hos oss så här års, helt enkelt supertorrt.
  Gillar kvällsljuset. Det är så varmt och mjukt.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Ljuvliga bilder från en makalöst vacker trädgård!
  Tack för rundvandringen.
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera