söndag 3 juli 2016

Tusen Trädgårdar - Den stora dagen

 

Allt redo inför dagens visning. Morgonens projekt var att få uppfarten och trottoaren krattad, lite blommor i olika vattenblänk och studsmattan flyttad, sedan var allt klart!
 Mycket har blommat över men HC Andersen kämpar på.
 Rosenholm till höger har precis börjar slå ut sina första blommor och är översållad av knoppar. Lykkefund längre ner har sett sina bästa dagar men på lite avstånd ser det okej ut...
 Gaffelolvon, funkia, sockblomma, kärleksört, spirea, vidjehortensia, kurilerkörsbär m m under björken.
 
Eden rose som helt har ändrat skepnad inför årets blomning! Blommorna ser inte alls ut som de brukar och det är inga rotskott så jag vet inte vad som har hänt. Ja, ja, den här varianten är väl helt okej men jag gillar den gamla bättre.Makens svetskont återfinns lite överallt i trädgården och var till salu under dagen. Jag är kanske inte helt ledsen att det blev några saker över. De skulle ju kunna få bo kvar en stund...
 Lite pynt på min avenboksö.
 En annan del av ön... 
Sol? Regn? Storm? Molnigt? Vi prickade in det mesta under dagen. Mest uppehåll och solglimtar men två rejäla skurar och plötslig vind. Med tanken på väderleksprognosen är jag mer än nöjd med hur det blev.
 Klotrobina med dahlior och lite annat smått och gott under sig. Dahlior i pallkragar fungerar toppen hos mig för att slippa mördarsniglarna, som annars glatt slukar dem i ett nafs.Stjärnflocka, rosen Leonardo da vinci, låg kärleksört, engelmannsvin m m.Valdemar, på väg att blomma över men fin ändå!
 Svetskonst redo att säljas och det visade sig komma många glada köpare! Mycket av det som var till salu stod även utspritt i trädgården för att bäst komma till sin rätt. Jag lyckades visst sälja även något av mitt privata som jag egentligen inte alls planerat att sälja...
 Och så alla människor! Jag tappade snabbt räkningen men några hundra var det som under dagen hittade till Hallontrollets Trädgård. Tack till alla er som kom, och tack för alla roliga samtal och alla uppskattande kommentarer om min trädgård! Fantastiskt roligt att även träffa bloggläsare som gav sig till känna även om jag var lite långsam kring att komma på vilka ni var! Jag var även lite sen med att känna igen nästan-grannar, nästan-kollegor osv, förlåt! Jag är inte så bra på det där med ansikten helt enkelt och många är plötsligt svårplacerade när man är van att träffas i ett annat sammanhang. Någon som känner igen sig i det kanske? (Ja, Henrik, jag vet att du är en av dem/oss och du är inte ensam!) För några dagar sedan var jag övertygad om att jag aldrig mer skulle ge mig in det här med öppen trädgård, men vi får väl se!
 
Dagens topptrefrågor var kring rosen Valdemar, som många verkade önska sig en egen, hur mycket jag gödslar (typ minimalt för att jag inte orkar mer...) och på delad tredjeplats frågor om Lykkefynd i sin rosenbur samt vilken jordmån vi har (mest lera).
 
 
Nuuu blir det trädgårdspaus en liten stund! Om jag nu lyckas hålla mig till det...
 

11 kommentarer:

 1. Tusen tack Louise - fantastiskt kul att till slut få se din trädgård "live"! Och tack för rundvisningen bland rosorna, jag fick med mig en och annan idé hem! Ni hade verkligen gjort så fint (AVANCERAT att till och med ta bort studsmattan!). Jag hoppas att jag kan komma tillbaks fler gånger!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du kom! Så roligt att träffa så mycket folk och flera av er som läser min dåligt uppdaterade blogg:) Studsmattan var faktiskt inte så svår att flytta eftersom det finns en liten gräsplätt längre bort på gatan där den tillfälligt kunde bo. Du är så välkommen tillbaka och vem vet, jag kanske dyker upp i din fina trädgård en vacker dag!

   Kram Louise

   Radera
 2. Grattis till en så lyckad visning! Din trädgård såg verkligen fin ut!
  Synd att du bor så långt borta, det hade varit kul att se den i verkligheten!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Va roligt att ni hade en lyckad dag med många besökare! Tänk vilken tur vi besökare har som kan få komma till så fina trädgårdar!
  Ha en trevlig sommar! Kram Nora

  SvaraRadera
 4. Hoppas det kommer fler tillfällen. Det vore spännande att se er trädgård tillsammans med stöd och dekorationer när allt är så att säga på sin rätta plats.

  Att ha svårt för ansikten och att kunna placera dem - det känner jag igen. Och visst är känslan när jag borde vetat jobbig fast mera sällan nuförti'n.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Förstår att det måste varit en fantastisk dag med så mycket folk i trädgården och de hade ju mycket att uppleva. Så kreativ din make är med svetsen och allt ser så välgjort ut.
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att det kom så mycket besökare denna dag! Själv bor jag för långt bort, men det fanns ju öppna trädgårdar runt mig också. Jag önskar precis som dina besökare en Valdemar!/Susanne

  SvaraRadera