fredag 15 april 2016

Vårens första...

...är dagens tema i Blommig Fredag.
 

Tja, man skulle väl kunna säga att det är vårens första bilder för min del. De är tagna 1 april men inlägget har låtit vänta på sig.Mycket jord i rabatterna fortfarande men snart kommer det täckas av grönt. Lite sol och värme och ta bort de där frostnätterna så blir det nog bra med den saken.Lite ny trädgårdskonst. Eller vad man nu ska kalla det. Maken har lekt med plåt och svets och detta blev resultatet. Inne pyntar man sina väggar med konst och allt möjligt men ute är man rätt dålig på det där. Varför då?Ett ganska tråkig hörn just nu men förhoppningsvis lite roligare snart.Vårens första gräsklippning skedde 1 april! Det blev stor skillnad även om det fortfarande är mest mossan som syns. Jag är inte så bekymrad över det eftersom mossan växer vid lägre temperaturer, gräset kommer nog tids nog.Lite trångt i pallkragarna eftersom några hyresgäster helt enkelt flyttat in tillfälligt.Constance Spry lite mer "avklädd". Svårt att föreställa sig all grönska som kommer täcka både rabatter, plank och annat ganska snart.Den här är helt galen. Det är en julros som har blommat som en tok hela vintern men nu börjar ge upp. Jag visste inte att julrosor kunde bli så stora. Mina andra beter sig inte alls på samma sätt, de växer mer upprätt.

Det var helt enkelt vårens första bilder och vårens första inlägg!

15 kommentarer:

 1. It is good to see the life coming back and our garden!
  Have a nice day,Patricia

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig hörna du har vid planket! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Din trädgård liksom alla andras ser så där härligt nyvaken ut, men det är samma fina ordning i den som alltid! Det är roligt att följa den framöver sedan och se den grönska mer och mer!
  Konst är fint, man är snål med det, men kan det inte vara så att en ändring är på gång. I alla fall när man ser din mans konst! Det blir lite roligare då!
  En sån julros har jag också. Och om jag inte minns helt fel kallades den turkisk julros när jag köpte den, lite stor och "bröötig", mycket av allt liksom! Tacksam. Vår har flyttat 4 ggr och trivs ändå!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Man riktigt känner hur vårsolen värmer på dina bilder! Jag har också klippt gräset för första gången, men det var en bit in i april - varje år glömmer man vilken skillnad det blir när "mattan" blir jämn och kort. Det är ett riktigt vårtecken!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 5. Härligt när det börjar vakna till liv ute i trädgården. Dröjer inte länge så svämmar alla rabatter över av växter. Riktigt fin Julros, stor och kraftig.
  Ha en trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 6. Hos dig ser det verkligen härligt ut.solen lyser och stolar ute till kaffet det kan du njuta av. Det går fort nu allt kommer på en gång hoppas kylan drar lite i bromsen så vi får en lååång vår.
  Ha det gott i solen i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Så fint du har det! Jag gillar skarpt det vackra planket och er smideskonst. Måste nog visa maken så han kanske blir inspirerad och börjar bygga plank till mig :)
  Ha en fin helg /Lotta

  SvaraRadera
 8. Vilken jätte till julros och grann:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Känner igen det där med kala rabatter - man blir lika förundrad varje år, att den kala jorden om två månader är fylld av grönska och blommor!
  Vi har en härlig tid att se fram emot!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Det går snabbt nu, det är garanterat grönare hos dig nu än när du tog bilderna. En härlig tid.
  Kram, Karin

  SvaraRadera
 11. Kul att du är med igen!

  Väldigt grönt och fint hos dig redan. Här har precis gräset börjat växa och klippningen får vänta nån vecka till.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 12. Så roligt att "se" dig igen! Hoppas allt är bra. Underbara vårbilder från er trädgård. Och jag gillar trädgårdskonsten som sitter på väggen!
  Allt gott!

  SvaraRadera
 13. Så fint hos dig! Här dröjer de innan man kan klippa gräser, riktigt kylig ovh blött har vi. Känns nästan som snö i luften! Ha der gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera