onsdag 5 november 2014

Fluff, färgglatt, knoppigt och städat!

 
Som rosa fluffiga nystan! Eden Rose blommar vidare trots novembers intågande. Jag älskar blommornas form, det är så där så man bara vill ta dem i sin hand och hålla dem där.
 
 

Hmm, ja, inte så blommigt kanske men en trädgårdsdetalj så här kring Halloween. Och nej, det är inte min konstnärliga ådra som har kommit fram, den ådran har jag gift mig till.Cyklamen. För mig är det något sakralt över den, på ett fint sätt.Inte så färgglatt men det är grönt i alla fall och jag är glad så länge plusgraderna håller i sig.Här var det färg! Lady of  Shalott som är riktigt mättad i färgen så här på hösten. Låt minusgraderna hålla sig borta en stund till...

 


Tydligen blir löven på avenbokshäcken bruna nerifrån och upp, jag har aldrig tänkt på det så tydligt som det syns här.Mme Boll.Julrosorna blommar snart! Det här är min kraftigaste planta och knopparna är rejält stora. Har man tur blommar de en bra bit in på nästa år. Jag tycker att julrosor kan vara lite knepiga, vissa trivs, andra inte. Min största och finaste har jag fått av svärmor. Det blir ingen vidare analys på det:)Under björken ser det riktigt städat ut. Jag kunde såklart inte låta björkens löv ligga kvar i år heller. Tanken fanns där, men nej, räfsan åkte fram trots att jag vet att det är bra att vänta till våren.Rozanne. Ja vad ska man säga om henne? Lite knepig i höjd, bredd och spretighet år från år men enormt rikblommande och långblommande är hon i alla fall.Och så Queen of Sweden, en austinfavorit som jag tycker är en av de lättare att lyckas med.

Det var det. Vi får väl se hur många fler inlägg det blir innan våren. Jag är som bekant inte den flitigaste vinterbloggaren när det gäller min trädgård. Men, man vet aldrig. Jag försvinner inte helt i alla fall.

PS. Det är fortfarande lökrea på Plantagen. Hur jag nu kan veta det...., måste vara något jag har hört, från någon annan som helt nyligen varit där..., igen...

14 kommentarer:

 1. Men hej, kul att du bloggar tycker jag! Mera inlägg från dig skulle inte vara fel! :)
  Vilka fantastiska rosor, som blommar nu, otroligt!
  Här fick vi snö igårkväll/ natt.
  Som "natt o dag"mellan våra inlägg just nu.
  Pumpan :) vilket roligt uttryck!
  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 2. Visst är det otroligt att ha rosor i blom fortfarande. Jag har har i alla fall en men så har jag ju inte så många sorter.

  Vi har haft lätt frost en gång men allt klarade sig då. 9 grader och regn idag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint och prydligt du har det i din trädgård! Här är det fortfarande mycket löv kvar på björkarna men jag räfsar då och då - kan inte heller låta bli...
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder. Din Eden Rose är fantastisk.
  Ha en fin dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hej Louise!
  Visst är det härligt att rosorna fortfarande blommar! Jag har en julros och funderar på att investera i några till, särskilt som du skriver att de blommar så länge. Lökarna, ja... Jag hade tankar på att åka till Plantagen och kolla in rean, men jag ångrade mig ganska så snabbt. I helgen grävde jag ner lite mer än hälften av mina lökar och kom på mig själv med att tycka att det var tråkigt... Allium, scilla, tulpaner och narcisser. Gräva, gräva, gräva. Nej, det blir inte att jag skaffar fler lökar i år. Jag ska se till att få ner resten i jorden i helgen, men sen kommer jag också att gå in i vintervila. Det kommer däremot att bli underbart att se alla lökar spira till våren!
  Kram, Charlotte

  SvaraRadera
 6. Vad fint du fortfarande har, Eden rose är ju helt underbar, måste vara fin som torkad också? Om du vill ha en i handen hela vintern menar jag ;)

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. Härligt att få ha kvar rosorna in i november. Ok jag tycker om vintern men visst är det lycka att få ha kvar blommona så länge det någonsin går. Bor man nära Kivik i Skåne kan jag varmt rekommendera Ulriksdals Trädgård som har massor med sorter. Själv gillar jag lime, och de som är nästan svarta i sin blomma, så vackra!
  Kram, Ulla

  SvaraRadera
 8. Men!!! Halva texten försvann....skrev att julrosor är vackra och en favorit. Därav kommentaren att besöka Ulriksdals Trädgård

  :-)

  SvaraRadera
 9. Jaha, 'Eden Rose' vill jag också ha! Helt, helt underbar! Och hälsa den konstnärliga ådran att den pumpan var superfräck!
  Ha en go helg!
  Kram Milla

  SvaraRadera
 10. Oj, så fint du har det i trädgården så här års! Här hämtar jag en massa tips för kommande november-rabatter. :-)
  Underbar pumpa!

  SvaraRadera
 11. Eden Rose verkligen annorlunda och vacker
  och så eloge till maken för fina pumpan. Fyndigt sätt att skapa tänder på.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 12. Så vackert det är med rosor!
  Du har så snygg och inspirerande trädgård!
  Ha en riktigt skön helg.
  Kram Anna / Naturlig skönhet

  SvaraRadera
 13. Eden Rose är ju bara helt underbar!!!
  Vilken tuff halloweenpumpa :-) Snyggaste jag sett på länge!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 14. Din trädgård är minst lika vacker på hösten som på sommaren och som på våren och hela tiden......
  När jag en gång hade Eden rosen så knöt den sig och ruttnade inifrån, vilket inte hindrar att jag älskar den rosen, den är så läcker!
  Mannen din är en riktig konstnär, det börjar jag förstå nu!
  Lustigt med avenboken som vilar nerifrån, det har inte jag heller tänkt på tidigare!
  Hoppas du inte försvinner helt under vintern!
  Agneta kram

  SvaraRadera