lördag 15 mars 2014

Olycka är...


...när det kommer en storm mitt i natten och sveper med sig lyckan! Mitt förra inlägg om lyckan över studsmattan fick en oväntad och tråkig fortsättning kort efter. Jag hade helt missat att det skulle blåsa SÅ mycket! Jag vaknade av blåsandet under natten och stod och tittade ut en stund, bland annat på studsmattan och de flygande trädgårdsmöblerna. Jag var nöjd att studsmattan stod kvar och tänkte att då står den väl kvar helt enkelt. Jag hann inte mer än tänka tanken innan studsmattan flög i väg och landade upp och ner precis vid bilen!

Det blev ett hastigt uppvaknande för maken och sedan snabbt ut. Jag var nog en rätt rolig syn barfota och med vit fladdrande morgonrock där jag stod med ett krampaktigt tag runt ett studsmatteben för att den inte skulle flyga vidare över bilen och ut på vägen! Det vara bara att slita av stolparna och slänga på ett gammalt element som fanns närmast till hands som tyngd. Ett rep som tjuder fick det också bli.

Lite trött blir man allt... Det blåser fortfarande rejält så jag kan inte riktigt överblicka förödelsen men visst ser jag att den är sned och några stolpar till nätet har vikt sig på mitten. Jag vet att det bara är materiell skada men jag sitter ändå här med en liten suck av olust.

Höststormen tog rosenbågen och nu var det helt enkelt studsmattans tur. Eller så var studsmattan bara sur över sin nya placering på gruset och försökte rymma till grannens gräsmatta på andra sidan vägen...Jag får försöka glädja mig över vårens framfart i trädgården i stället. I dag får den beskådas genom fönstret eftersom man nästan blåser bort när man går ut.

8 kommentarer:

 1. Himla trist!
  Här har det också stormat riktigt rejält. Jag var inte heller beredd på att det skulle bli så pass.
  Hoppas den går att laga så att barnen blir nöjda.

  Nu blåser det fortfarande här men det stormar inte. Det är inte alls så skönt ute som det ser ut att vara. Jag var i Lugnet en stund men utomhus gick inte att vara enligt mig.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Trist, men en väldigt fyndig uppföljare till ditt förra inlägg! Här blåser det också, men troligtvis inte lika mycket som hos dig. Men dynlådan på altanen hade flyttat sig en bit...
  Hoppas att skadorna på studsmattan inte är så allvarliga och tur i oturen att den inte hamnade på bilen...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Tur i oturen med bilen! En studsmattas hemliga liv är outgrundligt, ett permanent tjuter är nog bra. Gillar din pragmatiska inställning. Hos mig snöade det vågrätt när jag vaknade.
  Många hälsningar i det livliga vårvädret.

  SvaraRadera
 4. Oj oj. Vilken otur! Det måste ha blåst rejält där nere. Här i sörmland har vädret det senaste dygnet påmint om vädret på den halländska slätten men inte så pass att studsmattan har lyft. Hoppas att det inte är för stor skada skedd med matta och omgivningar.
  Ha det gott Louise!

  SvaraRadera
 5. Det där med studsmattor... Vi hade en i nio år som jag släpade runt när det var gräsklippning. (Vi hade ingen bra grusplan.) För två år sedan var barnen äntligen för stora för studsmattan och jag jublade hela vägen till återvinningsstationen med alla lösa delar.
  Tradigt när saker och ting blir förstört pga stormar. :-( Man har liksom inget att sätta emot. Hoppas allt trots allt gick bra!
  /E

  SvaraRadera
 6. Läst ikapp mig! Och vilken trädgårdsenergi du har. Här är det inte riktigt dags ännu, känns det som. Det är kallt och vinden är väldigt vass. För att inte tala om stormen. Jösses vad den förstörde. Tur att det inte blev fler skador eller framför allt att inte någon människa kom i vägen för den framrusande studsmattan. Vi är ju liksom inte vana vid sådana här incidenter i vårt land, eller det är åtminstone ganska ovanligt. Men nu händer det lite nu och då, tycker jag.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Ja, dessa stormar! Här blåste det också rejält men kändes inte så farligt ändå, inga "skador" alls. Tur att studsmattan inte for iväg längre och skadade något annat.
  Ni verkar ju ha hittat en perfekt plats för den annars, måste vara skönt att slippa ha den på gräsmattan.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 8. Ja, det var oväntat att det skulle blåsa så mycket och så länge. Här har tack och lov inget gått sönder, men lock farit iväg från komposten och urnor blåst ikull.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera