onsdag 12 februari 2014

Just nu...


 ...ser det ut så här i min trädgård och just nu blev det visst ett litet blogginlägg. Det betyder inte automatiskt att jag är tillbaka i bloggvärlden. Vi får se. Om lusten finns kvar. Just i dag kliade det lite i fingrarna både att ta fram kameran och att göra ett inlägg. Om inte annat för att uppdatera mig själv hur det egentligen ser ut i min trädgård i mitten av februari.Det känns inte som februari. Men en timme innan bilderna togs snöade det stora tussar som tack och lov smälte så fort de tog mark. Gräsmattan är grön, till skillnad från förra året vid samma tid. Jag håller tummarna att kylan håller sig borta. Det är i vilket fall som helst inget jag kan påverka. Det blir som det blir helt enkelt.Avenbokshäcken har kvar sina bruna löv, annars är det rätt så kalt på träd och buskar.Jag klippte ner en del perenner i höstas, så klart! Jag har väl aldrig kunnat vänta till att vårstäda trädgården även om jag vet att det troligtvis är det bästa. Mina gräs har jag dock inte klippt ner. De riskerar att ruttna då om jag har förstått det rätt. Men snart sitter det nog en sekatör i dem också.Lykkefund i sin bur. Ullungrönnen som jag tycker har stått helt still i växten trots att jag har haft den i tre år. Jag vet att den är en slow starter, men såå långsam...Jag längtar efter min äng, som så mycket annat. Hur blir den i år jämfört med förra året? Mina rosor, hur har de klarat sig efter vintern? Det är för tidigt att säga. De hade skjutit rejäla skott redan i december och sedan kom det trots allt lite kyla, så jag vet faktiskt inte.Som en vårsol i en trött rabatt! Julrosen förefaller helt obekymrad över att den blev snötäckt under en period. Jag har några stycken, men den här är helt klart den finaste. Några ser rätt ynkliga ut men jag vet att det kan ta sin tid innan de helt har etablerat sig på sin plats. Sedan trivs de såklart olika bra på olika platser i trädgården.Min stenö. Lite pynt har fått stå framme, annat får bo i garaget under vintern.Det känns inte helt frestande ännu att ta sig en tupplur i trädgården. Men snart...
Jag längtar efter att kunna släpa fram alla trädgårdsmöbler. Och att få härja runt lite med högtryckstvätten. Tänk att man kan längta efter en blöt, högljudd högtryckstvätt...Ja, rosenbågen är ny. Inte på ett frivilligt sätt utan på grund av stormen Simone. Hon härjade i stort sett som Gudrun, så där så man mest satt inne och höll tummarna att något skulle stå kvar när man tittade ut dagen efter.Maken insåg att enda sättet att få frun glad igen var att någon kväll efter Simone ge sig ut med bygglampa och brädor efter en lång arbetsdag och sedan försöka få till en rosenbåge under den stora klätterrosen, som tillfälligt stöttades upp med ett antal stolar under sig.

Jag tror att den har klarat sig väldigt bra faktisk. Nu blev det en fastgjuten ställning i trä i stället för den svetsade i järn. Jag håller tummarna för att den ska stå kvar i många år. Jag kommer också att vara lite mer förutseende inför nästa storm och faktiskt tjudra fast bågen med rep.


Framsidan. Trots eftermiddagssol och en ledig stol håller jag mig helst rörlig i trädgården just nu för att hålla värmen.

Egentligen har jag inte så mycket att göra i trädgården ännu. Mer än att drömma. Om lökar som ska komma upp, om sommarens prunkande rabatter, om barfotafötter i varmt gräs, om en kopp te på altanen. Och så klart om önskade projekt. För ja, de finns väl alltid. Och de drömmarna går ju inte över så länge projekten finns kvar. Jag trivs i mina drömmar men eftersom jag är en otålig själ håller jag också tummarna att mina drömmar går i uppfyllelse. Någon gång. 

13 kommentarer:

 1. Det er så rart å se februarhagen din. Når min hage ser slik ut pleier det å være april/mai, ikke februar! Her dukker ikke plenen fram før i april som regel - og da er den helt brun og vissen. Din er jo helt grønn. Så deilig! Tenk så god tid du har til å pynte opp i strukturen.
  Så fint at mannen din fikset en ny rosebue. Det skal bli morsomt å se hagen din i sommerskrud igjen etterhvert :)

  SvaraRadera
 2. Kul att se din trädgård igen, hoppas du kommer tillbaka då och då. Trist med nedblåst båge, men tur att din man kunde fixa en ny så rosen får det stöd den behöver. Här planeras det och dröms om vartannat. Precis som det ska vara den här tiden på året.
  Kristina

  SvaraRadera
 3. Hej Louise,
  Vad roligt att se ett inlägg från dig och din trädgård igen!
  Vilken snäll man du har som byggde upp ny fin rosbåge till dig. Jag gillar din runda "stenö", tänk att ligga där innanför häcken och filosofera till sommaren - härligt :-)
  Vilken maffig julros du har! Min blommade fint redan i december, sen tog den stryk av snö och frost. Måste nog köpa någon till och placera i annan rabatt för så stor och fin som din är inte min trots att jag haft den många år nu.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 4. Hej, hej, kul att höra av dig igen! Och att få se din alltid så prydliga trädgård!
  Den nya rosenbågen var verkligen fin! Fick faktiskt lite idéer om hur vi skulle kunna göra här...
  Vi får se..., som du säger, så måste man ha drömmar - och helst få dem förverkligade!
  Ha det bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Å så kul att få se lite nya bilder från trädgården och höra från dig igen! Jag ser på dina rostorn (Lyckefund) och tänker att så där vill jag också ha det! Hoppas blogginspirationen kommer tillbaka!/Susanne

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Hmm. Tack för bra panoreringsbild av din trädgård. Nu innan det skjuter fart är det lättare att se strukturen - och få inspiration utifrån ditt sätt att lösa rum i trädgården. Tänker sno en del;)

  SvaraRadera
 8. Kul att läsa lite från dig och din trädgård! Ser fint ut. Här är det mest skräpigt nu tycker jag.
  Din julros är helt underbar!
  Det har varit några dagar nu som det har känts vår i luften. Härligt!

  Ha det bra!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder från din trädgård, riktigt svårt att tro att det är februari! Hoppas mina julrosor blir lika stora och fina så småningom som din är, imponerande! Mina har bara små knoppar nu! Inte kul med nedblåst rosställning men den nya är jättefin! Jag hoppas också på milt väder framöver då mina rosor också börjat skjuta skott, illa om det blir som förra året då det blev så kallt i mars! Vi får hoppas på det bästa för våra fina rosor!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 10. Hej, hej, vad det ser spännnade ut att följa dig. Hoppas att du får lust att blogga då o då igen. Själv är jag ganska ny här i bloggvärlden :)
  Hälsningar Ewa

  SvaraRadera
 11. Kul att du är tillbaks!(?) Alltid fina bilder hos dej, så nu hoppas vi på flera!
  ha det gott i februari!
  Lena

  SvaraRadera
 12. Hejhej!
  Ramlade in på din blogg för första gången idag och jag har läst och läst och läst och läst lååååååååångt bak i din blogg.
  Jag bara måste få säga vilken helt makalöst vacker och underbar trädgård du har skapat!!!

  Förstår också din ambivalens inför själva bloggandet, sist jag gjorde ett inlägg var i juni tror jag..

  Älskar din ö som du har gjort och er rospelare och ja aaaaaalt!!
  Har fått massor med inspiration till min egen trädgård från dig nu och även sett saker som du redan förverkligat som jag fortfarande går och drömmer om.

  Så om du inte vill blogga för din egen skull så gör då det för min skull är du snäll och lova att inte ta bort bloggen ifall du verkligen helt slutar så jag kan gå tillbaka och leta och läsa i den igen men även kunna visa maken vad han ska bygga (hihihhi)

  Stor bloggkram till dig!!

  Anna

  SvaraRadera
 13. Ååå, tack för att du tittade in hos mig. Och du har gjort inlägg, det var väl kul! Och så grönt och fint det är i din trädgård redan, det syns att du bor i ett gynnsammare klimat än vi har här. Fastän det inte är så väldigt långt emellan.
  Agneta kram

  SvaraRadera