söndag 29 april 2012

Just nu - från olika håll...

Jag känner mig lite lurad på det fina helgvädret som var utlovat! Här är det molnigt och lite regnstänk mellan varven! Jag hann i alla fall klippa gräset i går och det gör att det genast ser mer ordningssamt ut i trädgården. När jag gick en av mina små rundor i trädgården i dag kunde jag glatt konstatera att klotrobinian som inhandlades på höstrean har överlevt! De kan ju vara lite kinkiga med höstplantering och blåsiga lägen.Här skymtar min gamla säng fram på stenön. Avenboken syns knappt på bilden men den växer på bra. Den planterades hösten 2010 som barrotade plantor. I år ser jag att den skjuter många nya skott ända nerifrån stammen. Jag undrade just hur det skulle fungera! Den blir nog tät och fin om några år!Uteplatsen i hörnet. Rosen till höger är Martin Frobisher som växer på bra. Till vänster syns magnolian som snart är på gång att blomma. Väntar på grönskan och alla färger som kommer!Detta är min utsikt från hörnan. Jag gillar att sitta här och se ut över en stor del av trädgården. Det gäller att passa på, snart är jag nästan instängd av alla grönska!

Hoppas någon har fått njuta av det fina vädret som var utlovat! Här är det jacka på som gäller...

10 kommentarer:

 1. Din trädgård är så härlig! Syns att du bor längre söderut för grönskan har hunnit längre hos dig! Här har vi soligt men det blåser ordentligt!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det! Stengången och uteplatsen i hörnet är supersnyggt! Roligt att avenbokshäcken tar sig, jag är väldigt sugen på att plantera en sådan häck. Häftigt och romantiskt på samma gång med en järnsäng i trädgården.
  Hoppas solen skiner på dig i morgon. Här på landet har det varit kanonväder.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jag gillar verkligen det du åstadkommit med din trädgård! Men det fina helgvädret fick vi inte heller någon större del av. Efter gårdagens regniga förmiddag/lunch så kom solen till slut men då var dagen också närapå slut och maken och jag var på rosjakt.. Ang. Robinia så fick maken och jag tydligt besked av den gamle trädgårdsmästaren att robinin måste alltid ha stödkäppar för att klara blåsten oavsett hur många år den har på nacken, men det visste du kanske redan?
  Hoppas de följande dagarna bjuder på lite bättre väder för idag höll vi minsann på att blåsa bort här och jag är för ovanlighetensskull också långledig =D
  Kraaaam gittan

  SvaraRadera
 4. Ursäkta alla stavfel, men tangentbordet och jag kommer inte alls överens här hemma =)

  SvaraRadera
 5. Så fint och hemtrevligt du har det och vad skön uteplats att sitta och se ut över trädgården//Britt

  SvaraRadera
 6. Här har varit fint väder idag. Kanske lite blåsigt men sol och skönt.

  Det är så fint hos dig. Gillar alla olika platser ni har.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Ordningssamt - det ser det alltid ut i din trädgård! Jag vet ingen, som har det så prydligt som du! Såå fint!
  Att lyckas få stödpinnarna till avenboken att stå så spikraka..
  Här har det varit soligt och varmt om än litet blåsigt idag! Men inte värre än att vi kunde äta lunch på altanen med våra gäster!
  Ha en fin Valborg och första maj!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Vi har haft underbart väder, inte sol hela tiden men en hel del. Det ser väldigt fint ut i din trädgård.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 9. Ditt runda avenboksuterum är magiskt! Jag hade ett liknande där vi bodde förut, men det var fyrkantigt och jag kan sakna det ibland, och speciellt när jag ser ditt! Hela din trädgård är en sån där som borde uppmärksammas stort, för den är så fin och så har du dom där läckra utsmyckningar som pricken över i:et!
  Det är precis samma med vädret här, man (jag) känner mig totalsnuvad och har gått in och satt mig vid datorn i stället, inspirationen infinner sig inte när det är ömsom vin, ömsom vatten ute och blåsigt och kallt! Men men men....
  Kramar och en riktigt trevlig Valborg!
  Agneta

  SvaraRadera
 10. Oj vad det kommer att bli snyggt när avenboken slår ut i sin grönska :) du har så många vackra rum i din trädgård Kram Suss

  SvaraRadera