lördag 28 maj 2011

Trädgården just nu

I väntan på mina "Leonardo da Vinci" rosor till vänster.Det är grönt men inte så blommigt kring uteplatsen där nere. Det kommer!Kantnepeta "Walkers low" och ros "Martin Frobisher" med några alliumbollar mitt i allt.Bergklint.Min utsikt från uteplatsen där jag gillar att stå och hänga.Ullungrönnen med vit ädelsyren i bakgrunden.Allium.Rosen "Rosenholm" växer galet mycket! Rekommenderas!Pion.Inte riktigt mina färger men på en blomma får det vara okej!Nävor och aklejor blommar under ullungrönnen. De blå nävorna är två stycken "Johnson´s blue" och tre praktnävor "Gravetye". De är nyflyttade från andra platser eftersom de inte gillar blåsten där de blir alldeles spretiga.Wiegela "Minuet".Lilla stamsyrenen "Palibin".Snart slår rosenkragen "Robinsons röda" ut bakom nävan.Rosen "HC Andersen" och stäppsalvia "Caradonna" på väg.Blågull.Lupiner.Rosen "Louise Bugnet" med sina röda knoppar som sedan blir vita blommor. Min tidigaste ros.


Det var allt för idag. Det växer på, men jag ogillar blåsten som har varit i många dagar nu. Nu vill jag ha sommar och sol igen!

7 kommentarer:

 1. Där skulle jag också kunna tänka mig att "stå och hänga" med den utsikten du har!

  Jag får nog jobba vidare på bearbetningne av maken min om att installera ett takfönster/balkong i dotterns rum på ovanvåningen när vi ändå byter taket. Därifrån skulle man kunna se ut över trädgården och den ser man ju inte mer än inifrån köksföntret annars. Med ett takfönster kommer jag behöva en skön stol/fåtölj att sitta på när jag inte hänger över räcket =)
  Ha en fin helg (blåsten måste avta snart?)
  Kram gittan

  SvaraRadera
 2. Du har en fantastisk utsiktsplats från din altan och så ser man den fina rosburen!
  Det är otroligt vilken skillnad det är på växtzon hos dig och här där jag bor och ändå är det inte så fröfärligt långt emellan....jag tror jag tar och drar söderöver..
  Du har det så fint och prydligt i din trädgård.
  Ullungrönnen har jag ju ett speciellt got förhållande till och din ser jättefin ut.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Gillar uteplatsen! Ja, det andra också så klart men den där stenlagda med de svarta stolarna ser så inbjudande ut.

  Ha en fortsatt bra helg!

  SvaraRadera
 4. Åh va fint det är i din trädgård!!! Har sista 1.5 veckorna i skolan nu sen ska jag fixa och då så smäller om det. Längtar efter att hinna allt jag inte hinner nu men snart så.

  Kram
  Nina

  SvaraRadera
 5. Och idag blev det sommar igen!
  Så mycket fint du har i din trädgård! Så roligt att se, att du också har en Ullungrönn! Vår är nu 13 år och blommar som aldrig förr! Hoppas, att det inte tyder på att det ska bli ännu en kall vinter...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Åh så fint och prydligt Du har i Din härliga trädgård.Passa på o njut av dom sista majdagarna, som just nu bjuder på högsommarvärme.
  Kram från Eva på Böslid

  SvaraRadera
 7. Jag gillar verkligen dina arrangemang, tack för titten! :)

  SvaraRadera