lördag 26 februari 2011

Fantastiska landet lika för alla...

Jag kan inte låta bli att förundras. Eller bli lite irriterad faktiskt. Vi vill bygga en carport. Det perfekta läget vore i slutet på uppfarten där sandlådan ligger. Grannarna har sagt okej till att den kan ligga 1, 5 meter från tomtgränsen. Men så klart säger inte kommunen samma sak. Nej då! Deras fantastiska förslag är att lägga carporten där pallkragarna är. Alltså nedanför en slänt, nedanför två äppelträd och mellan två uteplatser, typ mitt i gräsmattan.

En friggebod får vi gärna bygga 1, 5 meter från grannen exakt där vi vill bygga carporten. Där gäller inga lokala regler så där kan min konstiga kommun inte säga nej. Det är ju helt absurt! Visst skulle vi kunna bygga en friggebod och parkera bilen i den men den blir för smal.

Det fina är också när bygglovshandläggaren säger att det måste vara lika för alla. Ja, det är ju verkligen så livet fungerar. Alla eller ingen. Alla över en kam. Inga individuella bedömningar.

Det roliga är att när man ser sig omkring på gatan och i området ligger alla andra garage och carportar typ i tomtgränsen och i grannkommunen gäller helt andra regler. Lika för alla. Visst!!

Lite reklam för kommunen är kanske här på sin plats. Det gäller så klart Laholms kommun.

5 kommentarer:

 1. Man upphör aldrig förvånas! Det känns väl självklart att man bygger en carport i anslutning till uppfarten, så som ni vill, inte mitt på gräsmattan.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, man undrar verkligen hur dom resonerar...
  Ge er inte! Lycka till!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Kävlinge kommun är inte mycket bättre. Vi vill bygga ut vårt hustak med takutsprång, vilket nästan alla andra likadana hus i vårt område har fått göra, men se där fanns det plötsligt ett hinder... Men trägen vinner säger man ju och vi fortsätter "kampen" så får vi väl se vem som vinner. Vi "bjöd hem" bygglovstanten för en titt och det kanske ni också kan göra för att de ska få en bättre bild av hur det ser ut IRL?

  SvaraRadera
 4. Men vad är det som händer?
  Hur motiverar man det? Är det lika för alla? Det kan det väl aldrig bli om det är männsikor som bor där.
  Överklaga måste ni kunna göra, eller hur? Och låta sunt förnuft råda och lägga garaget där det är enklast istället för att gräva i en estetiskt vacker trädgård.....
  Lycka till
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Ja vad ska man sägs stelbent är det//Britt

  SvaraRadera