onsdag 21 juli 2010

Varför Hallontrollets Trädgård?

Jag läser ibland förklaringar till bloggnamn på andra bloggar och kanske undrar någon över Hallontrollets Trädgård. Det är mer en slump att bloggen heter så. Även att göra en blogg var en slump. Jag satt och hade halvtråkigt och tänkte se hur svårt det var att göra en blogg. När jag väl kommit en bit i processen skulle bloggen plötsligt ha ett namn!

För att backa lite pluggade jag i Lund 1994 och framåt. Då skulle man plötsligt ha en mailadress och den skulle gärna vara unik och lätt att komma i håg. Då kom hotmailadressen hallontrollet till. När nu bloggen blev till var det hallontrollet som for genom huvudet igen och eftersom det namnet var ledigt blev det bara så! I efterhand finns det väl många bättre namn, men är man impulsiv får man stå för sina snabba val här i livet!

Mina gladioluslökar har precis börjat blomma!

8 kommentarer:

 1. Hallontrollet duger väl alldeles utmärkt, åtminstone om du gillar hallon. Dessutom är det ju lättare att komma ihåg namn som är lite speciella.

  Duktig man du har som fixar en rosenbur, här får vi nog börja köpa rosor först.

  SvaraRadera
 2. Roligt, att du blev inspirerad av min blogg att förklara namnet på din! Ja, det har hänt att man undrat litet... Men hur kom du på Hallontrollet,till din mail-adress? Är du speciellt förtjust i hallon?
  Kul att se en bild av dig också!
  Vackra gladiolus!
  Ha en bra dag, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Jag har också undrat och tänkt fråga, men sen har jag blivit förvillad av alla dina fina bilder och projekt.....Det ar kul att höra, men jag måste undra samma som polare Monica här ovan?
  Kramar, varma idag,
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Hmm, ja det ver egentligen så att jag ville heta lakritstrollet (älskar godis och gärna lakrits!) men det var redan upptaget och jag ville inte ha en siffra efter. Hallontrollet dök då upp som ett alternativ, har ingen aning om jag hört det någonstans eller vad det kommer ifrån, det bara lät bra på något vis och då var man inte så vuxen som nu! Nu för tiden finns det väldigt många hallontrollet på hotmail men det är bara jag som inte har en siffra efter!

  kram louise

  SvaraRadera
 5. När jag tittade igenom lite recept tidigare i morse kom jag att tänka på ditt brödbak.....blev det bra ditt surdegsbröd och har du kvar surdegen och matar den osv?
  Agneta kramar

  SvaraRadera
 6. Det där med namn är inte det lättaste. Ofta blir det juen impuls som avgör eler så är amn en "tråkmåns" och kör safe med sitt eget namn (som jag gör) Ser att du fått in en bild på dig själv också, alltid skoj att få ett ansikte på sina vänner. Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 7. Hej, hej första gången jag är här och det var kul med en namnförklaring jag fegade nog lite när jag valde välkommen till Millan men det funkar så det får nog vara kvar *ler*

  Ha det gott i sommar!

  SvaraRadera
 8. Agneta!

  Angående brödbaket blev just det brödet lite platt men jag har gjort fler efter det som blivit bättre. Jag är periodare på surdegsbröd. Just nu har jag en surdeg i gång som jag matar 1 ggr/v men till slut tröttnar jag på den och slänger den! Problemet med många recept är att de är ganska komplicerade och tidskrävande för att det är många moment. Det är svårt att få till så många timmar hemma mitt i högsommaren när man bara vill till starnden! Men jag gillar surdegsbröd, tycker om att kunna baka utan jäst.

  Millan!

  Välkommen hit!

  kram louise

  SvaraRadera